Novák: Soha nem volt még ennyi bölcsődei férőhely

2018. augusztus 21. 11:04

Novák Katalin közölte, 2010-hez képest a másfélszeresére emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma, jelenleg 48 ezer hely van az országban, de ezt szeretnék a következő években 60 ezerre emelni.

2018. augusztus 21. 11:04

A három év alatti gyerekek számára vetítve még soha nem volt ennyi bölcsődei férőhely Magyarországon – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, egy I. kerületi bölcsődében tartott sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, 2010-hez képest a másfélszeresére emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma, jelenleg 48 ezer hely van az országban, de ezt szeretnék a következő években 60 ezerre emelni. Ezt segíti a kormány nemrég hozott döntése, amely szerint 20 milliárd forint költségvetési forrásból további férőhelyek jöhetnek létre – tette hozzá az államtitkár.

(MTI)

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hentes
2018. augusztus 21. 19:05
Akkor ideje lenne elvégezned, legalább egy kettesre.
thymian
2018. augusztus 21. 17:47
A lakájsajtó miért nem közli a hírt, hogy járatja le Magyarországot a min. elnök lánya? Orbán rühelke Horvátországban a kölyke alól kiszedett sz@ros pelenkát az út szélére dobta. https://alfahir.hu/sites/default/files/styles/szeles/public/indexfotos/2018-08/rahel_0.jpg?itok=FlybMvZp Nem, nem tévedés, nem egy cigányasszony -illetve de- hanem orbán ráhel. :P
rajgy
2018. augusztus 21. 13:05
"........Novák: Soha nem volt még ennyi bölcsődei férőhely......." És ez mit jelent? Azt hogy kevés a gyerek. Ha sok gyerek volna, akkor azt mondaná: "Kevés a férőhely."
vendelin
2018. augusztus 21. 11:38
Nálunk jövő tavasszal kerül átadásra egy új, 52 férőhelyes bölcsőde, de ezen felül is volt férőhelybővítés egy másik bölcsőde felújítása során. Én azt hiszem, hogy a bölcsődei ellátás tekintetében - csakúgy, mint a védőnői ellátáséban - nemzetközi szinten is jól teljesít az ország. Kell is, mert a szülővé válás idejének kitolódásával egyre fontosabbak a bölcsődék. Már csak a gyermekvállalási kedvnek kellene növekednie, de ez egy másik, bár talán fontosabb téma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!