Hadijátékkal emlékeztek a varsói felkelésre Budapesten

2018. augusztus 02. 11:20

A hetvennegyedik évfordulóról emlékeztek meg.

2018. augusztus 02. 11:20

Hagyományőrző hadijátékkal ünnepelte a németek elleni varsói felkelés kitörésének hetvennegyedik évfordulóját a Lengyel Intézet Budapesten – adja közre az Euronews.

A csata rekonstrukciójában négy lengyel és három magyar hagyományőrző csapat is részt vett, melynek keretében több jelenetet is előadtak. A magyarok a németek oldalán álltak, ám az előadott történet szerint segítették a felkelőket, megágyazva a magyar kiugrási kísérletnek.

Joanna Urbanska, a Lengyel Intézet Igazgatója az előadásról elmondta: „Talán meglepő, hogy ilyen nagyszabású módon ünnepeljük az idén ezt a nem kerek évfordulót, de úgy is lehet tekinteni, hogy ez a főpróba a kerek évforduló előtt”.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phötön
2018. augusztus 02. 21:30
Ez az oldakocsis nem egy német zündapp?
ami személyes
2018. augusztus 02. 16:22
Wajda Csatorna c. filmje egy életre meghatározó volt számomra .
3M..
2018. augusztus 02. 14:10
Azokban az időkben a keleti fronton egy harcoló katona túlélési ideje nagyjából 17 perc volt. A varsói és a budapesti gettó ehhez mérten, maga volt a béke szigete. Bármelyik katona szívesen cserélt volna velük. Akár barát, akár ellenség volt. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!