Betiltaná a műanyag zacskókat az LMP

2018. augusztus 01. 12:44

Az emberiség életmódja egyre fenntarthatatlanabb, idén már augusztus első napjára esik a globális túlfogyasztás napja – fejtette ki a párt szóvivője.

2018. augusztus 01. 12:44

Az LMP törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy 2020-tól a boltokban ne lehessen műanyag zacskókat, reklámtáskákat forgalmazni, helyette olyan fenntartható anyagokból készüljenek ezek a termékek, mint például a vászon, vagy a szövet.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt elnökségének titkára szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az emberiség életmódja egyre fenntarthatatlanabb, amit egyebek mellett az is mutat, hogy idén már augusztus első napjára esik a globális túlfogyasztás napja. 

Ez azt jelenti, hogy az emberiség ebben az évben mára felélte azokat az erőforrásokat, amelyeket a Föld egész évben fenntarthatóan meg tud termelni – fejtette ki, majd hozzátette, ebből is látszik, hogy a környezetvédelem nem egy divatirányzat, hanem a kor legnagyobb problémájának egyetlen helyes megoldási stratégiája.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2018. augusztus 01. 20:19
Nem a műanyag zacskók miatt van globális túlfogyasztás, hanem a mértéktelen szaporodás és a világvállalatok mértéktelen profithajhászása miatt! A műanyag zacskóval kapcsolatban azt a kérdést kell feltenni, hogy kerül a tengerbe? Ha az általunk felhasznált zacskók is a tengerbe kerülnek (amin csodálkoznék), akkor jogos a felvetés. Ha nem, akkor miért pofozza a sz.rt az LMP, a valós környezetvédelmi problémák helyett?
zakar zoltán béla
2018. augusztus 01. 14:26
Én meg a spanyolviaszt !
Berecskereki
2018. augusztus 01. 14:16
Műkanász Zöldségesek.
Crüwel
2018. augusztus 01. 14:14
Le a műanyag zacsival meg a szivoszallal meg a fülpiszkaval ez eu-s terv , semmi új az lmp-től. Talán ha tényleg "zöldek" (nem sötét zöldek ) lennének más gondolat mentén kezdenenek gondolkozni a témában : Aki becsomagolja (bármit ,vizet, tv-t, szeletelt sonkat) annak nem szemét, aki elviszi a kukat annak sem szemét az a pl. műanyag , csak egy helyen jelenik meg szemétként na vajon hol??? Fizetsz ha megveszed és fizetsz hogy elvigyék , és neked mégsem ér semmit.... :) :) Más irányba kéne "gondolkozni" kedves lmp..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!