Az Országházban nyílt meg Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye, a Kurultáj

2018. augusztus 10. 13:13

Megnyílt az Országház Felsőházi termében pénteken a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés, a rokontudatú népek háromnapos közös ünnepe.

2018. augusztus 10. 13:13

Tizenkét ország huszonhét nemzete képviselőinek jelenlétében nyílt meg az Országház Felsőházi termében pénteken a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés; Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvénye számos programmal és csaknem négyszáz hagyományőrző csoport bemutatkozásával várja a látogatókat vasárnapig Bugacon.

A rokontudatú népek háromnapos közös ünnepén a magyar, hun és türk tudatú nemzetek képviselői gyűlnek össze, és nem először bizonyítják: a több ezer kilométeres távolság legyőzhető – mondta el köszöntőjében Lezsák Sándor (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke, rendezvény fővédnöke.

Bíró András Zsolt antropológus, a Kurultáj főszervezője kiemelte: a rendezvény célja méltósággal emlékezni a nagy közös és saját ősökre. Ez az ünnep nem mások ellen irányul, saját magunk felemeléséért és összefogásáért dolgozik – hangsúlyozta.

Darkhan Kydyrali, a Türk Akadémia elnöke köszöntőjében rámutatott a Kurultáj fontosságára, és átadta az akadémia kitüntetését Lezsák Sándornak és Bíró András Zsoltnak. Hüseyin Sözlü, Adana polgármestere pedig Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdogan üdvözletét tolmácsolta.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferenczyné
2018. augusztus 10. 17:38
A kupiban;
Edvind Johnsson3.0
2018. augusztus 10. 15:49
Na végre, méltó helyen nyílt meg a Kurultáj.
Orban,Viktor
2018. augusztus 10. 15:46
Telitalálat, európai legnagyobb faszai is ott találhatóak meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!