Videón beszélt arról Ungár Péter, hogy átverte Ron Werbert

2018. július 07. 11:24

Ungár Péter úgy írta alá a Ron Werberrel kötöt tanácsadói szerződést, hogy semmilyen joga nem volt rá. Érvelése szerint azért, hogy a szerződés ne legyen kötelező az LMP-re nézve.

2018. július 07. 11:24

A pár hónapja még Szél-kormányról álmodozó LMP sokadik botrányához érkeztünk egy Magyar Narancs birtokába jutott felvétel nyomán. 

A Magyar Narancs szerint az LMP vezetése a választások után „kibeszélőt” tartott, ahol a tagság Szél Bernadett társelnököt, Ungár Péter kampányfőnök-helyettest és Schmuck Erzsébet kampányfőnököt, a párt parlamenti képviselőit kérdezhette. Erről a „kibeszélőről” készült videófelvétel, amelynek egy részlete jutott el a Magyar Narancshoz.

A videón Ungár Péter a Ron Werberrel kötött szerződésről beszél. Ron Werber, az MSZP volt izraeli tanácsadója a 2018-as választási kampányt megelőzően az LMP-nek is adott tanácsokat, azonban a választások előtt egy hónappal távozott a párttól. Werbert viszont az LMP nem fizette ki, így a tanácsadó bírósághoz fordult. 

Az e heti Magyar Narancsban jelent meg cikk arról, hogy Werber szerződését Ungár Péter úgy írta alá, hogy arra nem volt felhatalmazása: a szerződés december 10-én kelt, de Ungár csak januárban kapott engedélyt arra, hogy eljárjon a párt nevében.

A Magyar Narancs által most nyilvánosságra hozott videóból pedig az is kiderül, hogy Ungár tisztában volt azzal, hogy nem írhatta volna alá a szerződést, sőt állítása szerint direkt járt el így, hogy ne kelljen kifizetni a tanácsadót.

„Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módon ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni” – mondja Ungár.

A Magyar Narancs által megkérdezett jogász szerint ez polgári jogilag álképviseletnek, büntetőjogilag pedig csalásnak minősülhet, mert Ungár szándékosan megtévesztette a tanácsadót azzal a céllal, hogy kárt okozzon neki. Ungár ugyanis elhitette Werberrel, hogy jogosult az LMP nevében szerződést kötni.

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2018. július 09. 12:08
Libsik egymásközt :D
brekker
2018. július 08. 11:42
Ezek után mi lesz, kitiltják a Magyar Narancsot az LMP fórumokról? Másképpen fogalmazva, kinek drukkol a Magyar Narancs, valami rejtőzködő táltosnak a Valhallából?
bumburi
2018. július 07. 19:00
Hülyegyerek :) Beismerő vallomást is tett, hogy tudatosan csalt. Az LMP-nek így nem kell fizetnie, de Ungár Péternek igen :) Persze van néhány milliárdja :)
Akitlosz
2018. július 07. 16:16
Az ilyen tevékenységet hívják köznyelven csalásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!