Jobbik: Meg kell mutatni, mekkora lehetőség rejlik az önrendelkezésben

2018. június 04. 16:39

A legnagyobb európai őshonos kisebbséget, a magyarokat is illessék meg azok a jogok, amelyekkel a nyugat-európai kisebbségek rendelkeznek – ebből a célból kezdeményez diskurzust az autonómiáról a Jobbik Sneider Tamás pártelnök hétfői bejelentése szerint.

2018. június 04. 16:39

Az autonómiában, az önrendelkezésben rejlő hatalmas lehetőségeket megmutató politikai diskurzust kezdeményez a Jobbik – jelentette be hétfőn, a nemzeti összetartozás napján tartott sajtótájékoztatóján Sneider Tamás pártelnök.

Közlése szerint az a céljuk, hogy a legnagyobb európai őshonos kisebbséget, a magyarokat is illessék meg azok a jogok, amelyekkel a nyugat-európai kisebbségek rendelkeznek.

Hozzátette, noha a jelenlegi kormánypárt „tett gesztusokat” ebben a témában, „harminc éves késésben” vagyunk, mivel a magyar kormányok „nem voltak hajlandóak tudomást szerezni” a magyar közösségek által alkotott autonómia-koncepciókról, és a nemzetközi színtéren képviselni azokat.

Hangsúlyozta: az autonómia minősége a demokrácia fokmérője is, majd megjegyezte, az érintett területek nem a százmilliárdos magyar kormányzati juttatások viszik el, hanem az, ha ezek a területek maguk rendelkezhetnek az ott termelt adóbevételek felett.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. június 04. 22:09
oooooooooooooooooooooooooooooo
Mich
2018. június 04. 20:18
Hazug és alattomos libsibolsinácik.
Kup Lung
2018. június 04. 19:49
A Jobbikot nem szeretik a külhoni őshonos magyar kisebbségek . Gyakorlatilag sehol a K. medencében . --- A párt tagjai csak problémákat okoztak nekik és nem segítséget hoztak . Aztán jöttek beszólások amit kaptak a Jobbiktól . Így a körükben a Jobbik egy fajsúlytalan párt lett. Nem is szavaznak rá éppen ezért . Jelzés értékű. ---- Ezért aztán jobb ha nem ők fújják a passzát szelet ebben a témában.
még fokozza
2018. június 04. 19:05
Nincs már Jobbik. Csak a képviselői juttatásokért pitiző, társaikat is eláruló gerinctelen valamik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!