A nemzeti összetartozás napja alkalmából programokat szervez a Magyarság Háza

2018. június 01. 11:02

A nemzeti összetartozás napja alkalmából családi programokkal várja a látogatókat a Magyarság Háza Budapesten június 3-án és 4-én az Akvárium Klubban.

2018. június 01. 11:02

A nemzeti összetartozás napja alkalmából családi programokkal várja a látogatókat a Magyarság Háza Budapesten június 3-án és 4-én az Akvárium Klubban – hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója elmondta: a csaknem 150 fellépő részvételével zajló rendezvény már pénteken elkezdődik Demeter Szilárd könyvének bemutatójával a Magyarság Házában. Szombaton pedig a Mátyás király-emlékévhez kapcsolódóan a budai Várban reneszánsz vigasság lesz. Kiemelte: a rendezvény külhoni fellépők részvételével az Akvárium Klubban folytatódik, ahova vasárnap és hétfőn egész nap családi programokkal várják a közönséget. Lesz reneszánsz táncbemutató és tánctanítás, fellép az Amarillys Táncegyüttes, koncertet ad az erdélyi Stone Hill, valamint az Ego Sum együttes és a felvidéki Estendon. Az estét a Maszkura és a tücsökraj koncertje zárja – sorolta.

Hétfőn délelőtt Nemzet és közösség címmel konferenciát rendeznek a Nemzetpolitikai Kutatóintézet szervezésében.

Délután a Forrófalvi Hagyományőrző Táncegyüttes moldvai táncbemutatóval és táncházzal szórakoztatja a közönséget. A színpadon fellép az erdélyi No Sugar, valamint a felvidéki Rómeó Vérzik nevű zenekar is. A szervezők 2-3 ezer látogatóval számolnak a programokon – tette hozzá Csibi Krisztina.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2018. június 01. 14:18
Nyilván a feltörekvő ifjú parasztnemzedéknek. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr jóvoltából ez a jövő! (Összefoglaló a demográfiai földprogram munkacsoport üléséről Időpont: 2011. augusztus 26., helyszín: Vidékfejlesztési Minisztérium. Résztvevő az AGRYA részéről: Dr. Weisz Miklós társelnök.) "...A népesedési (demográfiai) földprogram kidolgozásával és indításával az NFA tartós (25-50 éves) és örökölhető földbérleti jog keretében földet kíván juttatni a fiatal, gazdálkodni szándékozó pároknak, olyan kikötéssel, hogy a fiatal család letelepszik, gazdálkodik, valamint 2-3 gyermek világra hozatalát és felnevelését is vállalja..." Azóta ugye csak úgy potyognak az életerős parasztgyerekek Ároktőn, Hernádvécsén, Tarnaszentmiklóson meg még vagy kétezer faluroncsban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!