Közös független jelöltet támogatnak az ellenzéki pártok Józsefvárosban

2018. május 14. 13:17

Az időközi polgármester-választáson Győri Péter független jelölt mögé állhatnak be az ellenzéki pártok a 444 szerint.

2018. május 14. 13:17

Független jelölt mögé állnak be az ellenzéki pártok Józsefvárosban, ahol július 8-ra időközi polgármester-választást írtak ki Kocsis Máté távozása miatt – közölte a 444. A fideszes alpolgármester, Sára Botond ellen várhatóan közös jelöltet indít majd az ellenzék, ugyanis a május eleji egyeztetés után az MSZP, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum és a Liberálisok képviselője is látott esélyt az együttműködésre.

Hétfőn kiderült, hogy sikerült olyan civil jelöltet találni, aki mögé mindenki beáll: Győri Pétert, a hajléktalanokat segítő Menhely Alapítvány vezetőjét – derül ki a cikkből. Hozzáteszik: a függetlenként induló jelölt mögött többségében civilek állnak. Győri maga is kiemelte a sajtótájékoztatón, hogy nem pártpolitikus, nem függ semmilyen párttól, ezért csak a kerület érdekeit képviseli majd a Fővárosi Közgyűlésben. A közgazdász végzettségű Győri országos politikai tétet is adott a választásnak, amikor azt mondta: „azért vállaltam a felkérést, mert a tényleges többpártrendszert csak közös összefogással lehet újra megteremteni” – emeli ki a cikk.

Győri Péterről leírják: a nyolcvanas évek óta szociális ügyekkel foglalkozik, oktatott az ELTE-n és kutatott az MTA-n is. A rendszerváltás után az SZDSZ fővárosi szakpolitikusa lett, 1990 és 2002 között pedig a Fővárosi Közgyűlés Szociálpolitikai és Lakásügyi Bizottságának elnöke volt. Múltjára alapozva a jelölt azt mondta, jól ismeri a fővárosi önkormányzati rendszert és a civil szférát is.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2018. május 14. 16:32
A testületben van 12 fideszes 4 ballib, meg egy exjobbikos aki a cukisodás miatt kilépett. A helyiek csak magukkal szúrnának ki Győri megválasztásával. Persze most a teljes baloldal a jóembert fogja nyomni úgyhogy nem kizárt, hogy győz. (Ebből pedig az ellenzék levonja majd a következtetést, hogy 2022-ben az ország majd a DKLMPMSZPMLPMMP-re szavaz.)
pitypang1125
2018. május 14. 16:18
" sikerült olyan civil jelöltet találni, " ha-ha-ha-ha-ha-ha! Egy olyan jelölt amelyik politikai pártnak köszönheti a mandátumát az nem volt, és nem is lehet független. " Pelikán elvtárs majd egyszer mi is kérünk valamit" Ismerős szarháziak?
balbako_
2018. május 14. 16:07
Remélem a józsefvárosi polgárok okulnak a hódmezővásárhelyi példán, ahol egy őrült kezébe került a város.
Zod
2018. május 14. 16:04
"Győri országos politikai tétet is adott a választásnak, amikor azt mondta: „azért vállaltam a felkérést, mert a tényleges többpártrendszert csak közös összefogással lehet újra megteremteni” Ezek folyton időközi parlamenti választáson, polgármesterválasztáson, a bajai 3-as körzet önkormányzati képviselő választásán akarják legyőzni az Orbánt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!