Kövér: Kiszámítható vagyok

2018. május 08. 15:07

Kövér László, az Országgyűlés újraválasztott elnöke kiszámíthatóságot ígért kedden a parlament alakuló ülésén.

2018. május 08. 15:07

Kiszámíthatóságot ígért az Országgyűlés újraválasztott elnöke kedden a parlament alakuló ülésén. „Kiszámítható vagyok és maradok azon meggyőződésemben, hogy Magyarország felemelkedésének egyetlen útja a szuverén magyar népakaratban gyökerező parlamentáris demokrácia keretei között vezet, hogy hazánkban a politikai hatalom egyetlen legitim forrása a magyar választópolgárok közössége” – mondta. 

„Kiszámítható vagyok és maradok azon cselekvésemben, mely arra irányul majd, hogy a szuverén magyar népakaratot a magam helyén minden körülmények között tiszteletben tartsam, érvényesítsem és oltalmazzam, és ugyanezt kérem és várom el minden képviselőtársamtól, legyenek akár kormánypártiak, akár ellenzékiek, akár nemzeti, akár nemzetközi elkötelezettségűek” – tette hozzá. 

A parlamentáris demokráciának a XIX. században Kossuth Lajos által megfogalmazott eszmei alapvetése XXI. századunkban változatlanul érvényes: „Mindent a népért, mindent a nép által, semmit sem a népről a nép nélkül” – fogalmazott az Országgyűlés régi-új elnöke.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. május 09. 05:53
És következetes!
SoJe
2018. május 08. 22:36
Egyenes beszéd.
hentes
2018. május 08. 17:21
Az biztos.
szekula
2018. május 08. 17:10
Kövér halála csodálatos nap lesz a magyar nemzet életében. Kivárjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!