Visszalépések a baloldalon: Csepelen és a Belvárosban is megoldás született

2018. április 04. 15:54

Tizenegy helyen léptek vissza szerdán az Együtt jelöltjei az indulástól, cserébe Juhász Péterék megkapták Csepelt. A visszalépett szocialista jelölt, Bangóné Borbély Ildikó megsértődött a baloldali aktivistákra.

2018. április 04. 15:54

Megállapodott a Juhász Péter-féle Együttel Karácsony Gergely, Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc. A három fél a megállapodás értelmében közös sajtótájékoztatón bejelentette, Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták csepeli jelöltje visszalép Szabó Szabolcs együttös képviselőjelölt javára.

Ezen felül Budapest XVI. kerületében Nemes Gábor, a Demokratikus Koalíció jelöltje lépett vissza az együttös Vajda Zoltán részére, ezzel (a jobbikos és az LMP-s jelöltön felül) ő mérkőzhet majd meg a Fidesz jelöltjével, Szatmáry Kristóffal. Juhász Péter Együtt-elnök ezen felül még reményét fejezte ki afelől is, hogy Bod Tamás, a párt orosházi jelöltje egyedül állhat majd szembe a kormánypárti Simonka Györggyel.

Cserébe az Együtt több helyen is visszalép az MSZP-Párbeszéd, illetve a DK jelöltjei részére:

  • Budapest II. kerületében Niedermüller Péter (DK) javára
  • Budapest III. kerületében Szabó Tímea (Párbeszéd) javára
  • Budapest XI. kerületében Gy. Németh Erzsébet (DK) javára
  • Budapest XII. kerületében Bauer Tamás (DK) javára
  • Budapest XX. kerületében Hiller István (MSZP) javára
  • Budapest XXII. kerületében Molnár Gyula (MSZP) javára
  • Győr-Moson-Sopron I. kerületében Glázer Tímea (DK) javára
  • Hajdú-Bihar I. választókerületében Gurmai Zita (MSZP) javára
  • Pest Megye V. választókerületében Rónai Sándor (DK) javára
  • Pest megye XVIII. választókerületében Stefanik Zsolt (MSZP) javára
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg I. választókerületében Csabai Lászlóné (MSZP) javára

V. Naszályi Márta, a Budapest I. választókerületében visszalépett párbeszédes jelölt leszögezte: egyoldalúan teszi meg a visszalépést Csárdi Antal LMP-s jelölt javára, egyúttal arra kérte meg az LMP-t, hogy ezen lépését viszonozza.

Bangóné Borbély Ildikó Facebook-oldalán kommentálta visszalépését: szerinte a körzetben sok jelöltet nem a Fidesz legyőzése „hanem kizárólag a következő parlamenti ciklusra szóló mandátum elnyerése, és a maximális kampánytámogatás lehívása érdekli.” Egyúttal sajnálkozását fejezte ki, hogy „több támadást kapott” a magukat baloldalinak valló aktivistáktól, mint a Fidesztől. Ezért úgy fogalmazott, "minden alkutól függetlenül, egyoldalúan" lép vissza, ugyanakkor bejegyzésében nem említette, hogy az együttös Szabó Szabolcs, vagy esetleg egy másik jelölt javára tette meg a visszalépést.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48gondolkodó
2018. április 05. 07:54
Például a Fradi vezetése nyilatkozatot adna ki, hogy az Újpest elleni bajnokin minden szurkoló az Újpestnek drukkoljon mert az FTC vezetésének az lenne jó! Ez az őrület most megtötrénik a libsi politikában!
catalina9
2018. április 05. 07:03
korábban ez a Bangóné is csak úgy feszült az önbizalomtól...aztán kipukkadt, mint Botka...
luga
2018. április 04. 22:51
Csak egyet nem tud ez a sok alkusz: hogy tűrik a választóik, hogy semmibe vették, hülyét csináltak belőlük?
Berecskereki
2018. április 04. 21:51
LOL Juhász meg a kecskefarm. Ez a kép biztos bekerül a történelemkönyvekbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!