A közvélemény-kutatók beleszólnak a választásokba

2018. április 05. 10:38

A közvélemény kutatás egy önálló hatalmi ággá vált, mert a magyar lakosság egyre inkább hagyatkozik.

2018. április 05. 10:38
Közös Nevező 2018

„A közvélemény-kutatók immár önálló hatalmi ággá váltak, és beleszólnak a választásokba. Hová tűntek a megbízható, objektív elemzések?

Tegyük félre a képmutatást, a belemagyarázást, mondjuk ki ami NYILVÁNVALÓ: a közvélemény kutatók is beleszólnak a választásokba!

A közvélemény kutató cégek annak a pártnak kerekítik fel az eredményét, amelyikhez »húznak«.

A közvélemény kutatás egy önálló hatalmi ággá vált, mert a magyar lakosság egyre inkább hagyatkozik – hagyatkozna ezeknek a »tudósoknak« a „kutatásaira”, ugyanakkor az eltéréseik révén egyre szembeszökőbbek az ellentmondások. Ha megkérdezzük ezeket a kutató szakembereket, hogyan lehet bizonyos KEDVEZŐ eredményt kihozni egy közvélemény kutatásból, akkor bőszen tiltakoznak, elvégre nekik nem érdekük torzítani az eredményeken, és ilyesmi fel sem merül.

De akkor hogy történhet meg, hogy akár 10 pontos különbségekkel mérnek? 

A magyar lakosságra jellemző, hogy az elfogadottabbra szavaz, (a győzteshez húz), tehát jelentős mértékben nem saját mércéjével vizsgálja a politikai paletta szereplőit, hanem »spórol az energiával«, és mint egy felelőtlen kisdiák mintegy: puskázik a szomszédaitól. Pontosabban puskázna... Már ha nem szerveződnének rá erre is a pártok.”

MTI Országos Sajtószolgálat

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. április 07. 16:11
Már nem olyan egyszerű ez, mint korábban volt. A szavazás eredményeit és a közvélemény kutatók prognózisait össze lehet vetni. 2010, ben, 2014-ben szinte 1% pontossággal megjósolták a végeredményt.
Tidal_wave
2018. április 05. 21:56
Érdekes, mikor a kilencvenes években a jobboldali pártok jöttek ezzel, azzal vádolva a közvélemény kutatókat, hogy a baloldalnak kedveznek, akkor röhögve kioktatták őket a függetlenségükről...
Mich
2018. április 05. 14:54
"A közvélemény kutatás egy önálló hatalmi ággá vált..." Inkább a libsi+bolsi+náci média mellékterméke...
péterx
2018. április 05. 14:09
Ez így van , de nincs ebbe semmi rendkívüli . Ez világjelenség a demokráciákban . És sok önálló értékítéletű ember is van , tehát a hatalmuk , befolyásuk korlátos .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!