Márki-Zay bemutatott 53 szerinte esélyes ellenzéki jelöltet

2018. március 21. 18:15

A hódmezővásárhelyi polgármester honlapot készített, mely megmutatja, mely körzetekben melyik ellenzéki jelölt lehet a kormánypárt kihívója.

2018. március 21. 18:15

Közös Sajtótájékoztatót tartottak szerda délután Budapesten a Viszlát, kétharmad!, a Közös Ország Mozgalom, a Számoljunk együtt és az 1 jelölt a változásért! nevű projektek Márki-Zay Péterrel, Bod Péter Ákossal, Elek Istvánnal és Lányi Andrással – írja az Index.

„A változás esélye” című esemény célja az volt, hogy tisztába tegye, a 106 egyéni választókerületet tekintve ki a legerősebb ellenzéki jelölt a Fidesz ellen. A frissen megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péternek egyébként is régi célja az ellenzéki koordináció megvalósítása: korábban már Rendszerváltás 2018 címen weblapot is indított, ahol a legesélyesebb ellenzéki jelölteket tünteti fel.

Egészen eddig csak két jelölt neve szerepelt a listán, azonban mostantól 53 esélyes ellenzéki politikus nevét láthatjuk a listán. Márki-Zay szerint  ő azért tudott Hódmezővásárhelyen győzni, mert az ellenzéki pártok együttműködése miatt sokan megmozdultak, ha pedig ez országosan is megtörténik, „lesz esély a rendszerváltásra”.

Egyúttal megígérte, a mostani listát április 8-ig mind a 106 esélyes ellenzéki jelölttel kibővíti, ugyanakkor ehhez adományokat is vár a választóktól.

A hódmezővásárhelyi városatya kiemelte: a pártoknak csak a listás eredményük javítása mellett szabadna kampányolnia, helyben pedig az esélyes jelölt ellen ne agitáljanak. Kérte, hogy a baloldaliak még akkor is szavazzanak a legesélyesebbre, ha az jobbikos, a jobbikosok pedig a baloldalra, ha az adott körzetben az a legerősebb.

Ezután a szervezetek képviselői következtek: Gulyás Márton a Közös Ország Mozgalom képviseletében ígéretet tett Márki-Zaynak arra, hogy mérésekkel segíti majd a következő hetekben. 

Lányi András ezután azt mondta: azokhoz szól, „akik úgy gondolják, Gyurcsány Ferenc vagy Vona Gábor semmivel sem lenne jobb miniszterelnök, mint Orbán Viktor”. Kifejtette, a jelenlegi egyetlen közös cél a mostani kormány leváltása, ha ezen túl leszünk, és sikerül „megváltoztatni a rendszert”, akkor mindenki a szíve szerint szavazhat.

Ezután a sajtótájékoztatón elmondták: a következő napokban egy jobbközép, illetve a Fideszből kiábrándult szavazókat megszólító kampányt indítanak el, melyben Márki-Zay, Bod Péter Ákos és Jeszenszky Géza is fel fog tűnni.

Az Index a táblázat 53 neve alapján azt is összesítette, melyik körzetben melyik párt jelöltjét tartják legesélyesebbnek a Fidesz ellen. Eszerint országosan 25 jobbikos, 14 MSZP-P-s, 7 DK-s, 4 LMP-s, és két független jelöltnek szavazhatnának bizalmat az ellenzéki szavazók.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. március 22. 03:18
A lumpenproli akasztani akar Semmiképpen se idegesítsük fel magunkat, drága barátaim! Itt van ez a két mszp-s, dk-s szerencsétlen. És ez az egész életük. Kötélre felmászni nem tudtak soha. Hölgyválaszkor le nem izzadtak. Bulikba soha nem hívták őket, ha véletlenül mégis, álltak a sarokban, aztán otthon rávertek a szánalmas, kicsike pöcsükre. Szerelemből nem kaptak csókot. Büdös hónuk alatt vadiúj lasztival álldogáltak a pálya szélén, hátha egyszer beveszik öket, de hiába. Takonnyal kevert könnyüket nyelték, meg álltak a sarokban, és kapargatták a meszet. Létezésük értelme annyi, hogy “hatalmas kakákat pakolnak hozzá a világnagy kakához”, és ezzel amúgy maradéktalanul önazonosak is. És van végre egy hely, a virtuális világ pöcegödre, a facebook, ahol lám, ők is lehetnek valakik. Megjelenhetnek, lehet “véleményük”, amit mások is megismernek, és kiírhatják, hogy kit akasztanának fel. Ettől pedig annyira felizgulnak, hogy aprókat sikkantgatva beleélveznek a sportszelet-csíkos alsójukba, nyál folyik a büdös szájukból, és vastagabbra szelik a kukacos tokaszalonnát, elkoszolódott késsel, üveges, közel ülő szemekkel. “Talán túl sok disznót esznek, és ettől ők is disznók lesznek”. És Isten őket is szereti. És szegények nem is sejtik. https://888.hu/article-ilyen-a-gyurcsanyista-tempo-fideszesek-felakasztasat-kivegzeset-vizionaljak
terra
2018. március 21. 20:49
Amíg ezek görcsölnek és számolgatnak, mi nevessünk egy kicsit. Van egy szenzációs videó Bayer Zsolt blogján ("Mit adott nekünk Orbán?"), érdemes megnézni! https://badog.blogstar.hu/2018/03/21/brian-elete-mit-adott-nekunk-az-orban-kormany-/50133/
Mutimi
2018. március 21. 20:15
Hogy ennek mi mindenre van ideje. Azt hinné az ember, kezdő polgiként a várossal ismerkedik, lázasan készíti elő a döntéseket amellyel felvirágoztatja választói nagy örömére a városát. Ez lenne a dolga. Ehelyett A Nagy Országos Politikával múlatja az időt és elvárásai vannak. Meg szereptévesztése. Jó nagy.
kérdés
2018. március 21. 19:13
Lányinak ezt az ígéretét nem értem: " Kifejtette, a jelenlegi egyetlen közös cél a mostani kormány leváltása, ha ezen túl leszünk, és sikerül „megváltoztatni a rendszert”, akkor mindenki a szíve szerint szavazhat." Attól, hogy a kormányt nem választják újra, tehát leváltják, miért változna meg egycsapásra a rendszer? Mivel többféle eszmei összefonódásból születik a leváltás, helyette milyen más felállás lehet, ami megváltozik? Nemhogy zavaros, hanem a legnagyobb politikai szélhámosság, minden alapot nélkülöz, ami nem egy felelősségteljes kormányt helyez kilátásba. Kicsalja a szavazatokat, aztán majd mindenki arra szavazhat utána, akire akar? Akkor csak zsarolásra kellene, ugródeszkának a mostani szavazás a törpe szerencselovagoknak, hogy ráijesszenek a mostani kormányra? Szégyellje magát a Lányi. Maradjunk annyiban, nincs alku, most is szavazzon mindenki arra, akire szíve szerint akar - és ez a legbecsületesebb hozzáállás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!