Éjfélig dönthetnek a jelöltek nyilvántartásba vételéről

2018. március 09. 08:27

Péntek éjfélig kell dönteniük a jelöltek nyilvántartásba vételéről az egyéni választókerületi bizottságoknak.

2018. március 09. 08:27

Péntek éjfélig kell dönteniük az egyéni választókerületi bizottságoknak a jelöltek nyilvántartásba vételéről, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint a 106 testületnek az utolsó órákban még több száz döntést kell meghoznia, illetve rögzítenie az informatikai rendszerben. 

A választási irodák a háromezer bejelentett jelölt közül eddig mintegy 1500-at vettek hivatalos nyilvántartásba, és több mint 700 nyilvántartásba vételét tagadták meg. Az egyéni jelöltek bejelentésének határideje hétfő délután négy óra volt, és a bizottságoknak négy napjuk van, illetve volt arra, – a választási irodák ellenőrzése alapján megállapítsák, sikerült-e a jelölteknek 500 érvényes ajánlást összegyűjteniük.

Az a párt állíthat listát, azaz szerepelhet a második szavazólapon, amelyiknek sikerül indítania  a fővárosban és legalább kilenc megyében – 27 egyéni jelöltet. Így a választási bizottságok péntek éjfélig meghozott döntései alapján dől el, hány párt szerepelhet a listás szavazólapon. Az NVI-nek a keddi határidő lejártáig 40 országos pártlistát jelentettek be, ám az ellenőrzések után ez a szám minden bizonnyal csökkenni fog.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
longobárd
2018. március 09. 09:46
15.-én 15 órakor jobbik gyűlés az Örökmécsesnél. Provokácio, vigyázat! Ebből baj is lehet!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!