Alapvető kérdésekben egyetért a magyar és az osztrák belügyminiszter

2018. március 09. 13:07

Ausztria és Magyarország belügyminisztere a péntek délelőtti budapesti tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón alapvető kérdésekben adtak hangot egyetértésüknek.

2018. március 09. 13:07

Az alapvető kérdésekben egyetértésüknek adott hangot Ausztria és Magyarország belügyminisztere a péntek délelőtti budapesti tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón.

Herbert Kickl osztrák belügyminiszter, akinek kinevezése után Budapestre vezetett első útja, arról beszélt az eseményen: a közös kultúra, történelem és értékek mellett az is közös a felekben, hogy egyaránt érdekeltek Közép- és Délkelet-Európa stabilitásában, biztonságában, valamint a külső határok védelmében.

Pintér Sándor magyar belügyminiszter azt emelte ki: a stratégiai gondolkodás jegyében kétoldalú javaslatokat és részletesen kidolgozott jogszabály-tervezeteket készítenek elő, ami a két ország mellett az Európai Unió érdekeit is szolgálja.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. március 09. 14:33
"Az alapvető kérdésekben egyetértésüknek adott hangot Ausztria és Magyarország belügyminisztere a péntek délelőtti budapesti tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón." A DeMorgan azonosságok, a Gay-Lussac törvény és a Bernouli képlet rendben van. A relativitás elmélettel már baj van, most akkor van kozmikus állandó, vagy nincs? Na mindegy, igyunk.
hátakkor
2018. március 09. 14:07
Mikor számolják fel a magyar-osztrák határ osztrák oldalán a blokádot?
zakar zoltán béla
2018. március 09. 14:05
Szörnyű...Nem igaz...
duzur
2018. március 09. 13:44
Attól függ, mit nevezünk "alapvetö kérdéseknek". Nekem eddig csak a migráns-téma tünt fel ilyen fényben. Másrészt két megröviditö inditványt is megfogalmazott ez az osztrák kormány Mo-al szembe is. Az egyik, hogy kevesebb családi pótlékot kapjanak azok a magyarok akik Ausztriában dolgoznak, ha Mon élnek a gyerekeik, a másik pedig, hogy kevesebb EU-s támogatást kapjanak azok az országok, ahol nem hajlandók migránsokat befogadni... Remélem, egyik ötletük se valósul meg! És esetleg eszükbe juthatna oyasmi is ami a magyarok érdekeinek használ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!