A „Soros embertípus” megteremtéséért küzdött az Európa Tanács biztosa

2018. február 16. 10:04

„Homo sorosensusról” értekezett a magyar kormányt bíráló Nils Muiznieks. Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint új ember megalkotására van szükség.

2018. február 16. 10:04

 A „homo sorosensus”, azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezik Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa egy 2009-es dokumentumban – írta hirado.hu pénteken. Úgy fogalmaz: ez az új ember hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján. Muiznieks többször is bírálta a magyar kormányt, legutóbb a „Stop Soros” törvénycsomag miatt.

A portál szerint a Nyílt társadalom emberének születése címmel publikált tanulmányt 2009-ben az ET emberi jogi biztosa, amelyben egy új embertípus, a „homo sorosensus” létrehozásának szükségességéről értekezik. Az Open Society című nemzetközi Soros-hírlevélben úgy fogalmaz: „sokan közülünk azt feltételezték, hogy két évtizeden belül létre tudjuk hozni az új nyílt társadalom emberét. Ez az új ember – a homo sorosensus – hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján” – idézi a hirado.hu.

Azt írják, a dokumentumban Nils Muiznieks részletesen ismerteti a „Soros embertípus” személyiségjegyeit. A hiradó.hu szerint Muiznieks azt írta: a „homo sorosensus” a közép-európai egyetemen (a CEU-n), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben, mi több, egy átmeneti időszakot követően a „Soros embertípus” nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.

A portál felidézi, az emberi jogi biztos tanulmányában mérleget von a Soros Alapítvány 1989 és 2009 közötti célkitűzéseivel, eredményeivel, majd leszögezi, hogy a nyitott társadalom kialakítása a vártnál hosszabb időt vesz igénybe. Azt is megállapítja, a „homo sorosensus” nem fog belovagolni a fehér lovon, végül kijelenti: nem szabad lemondani létrehozásának eszményéről. Szerinte tovább kell erősíteni egyes személyeket és csoportokat, amelyek már most is a nyílt társadalomért küzdenek, de olyanok számára is vonzóbbá kell tenni, akik dühösek, vagy kiábrándultak az átmenet miatt – közölték.

A hirado.hu szerint az emberi jogi biztosnak nem ismeretlen a Soros szervezetek tevékenysége, korábban a Soros Alapítvány lettországi programigazgatója, később igazgatóságának tagja volt. Magyarországot többször is támadta a migrációval kapcsolatos álláspontja miatt. A napokban a Stop Soros törvénycsomagot kritizálta. Közleményében külön kiemelte, hogy a kormányzati retorika megbélyegez olyan, Soros György által alapított, vagy vele kapcsolatba hozható szervezeteket, amelyek „színvonalas és fontos emberi jogi munkát végeznek Magyarországon” – tették hozzá. 

A Fidesz erre úgy reagált: Nils Muiznieks Soros György embereként támadásba lendült a Stop Soros törvénycsomag ellen, mégpedig azért, mert a jogszabály alkalmas a migráció megállítására. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt is hozzátette: „Ők pedig a Soros-terv részeként milliókat akarnak Európába és Magyarországra hozni, millió migránst Afrikából és a Közel-Keletről”.

(MTI)

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2018. február 17. 06:33
Jó lesz az a stop soros.
polnemkor
2018. február 16. 15:32
Az eredeti szöveg: https://www.opensocietyfoundations.org/sites/default/files/opensocietynews_11052009.pdf
catalina9
2018. február 16. 15:27
„Homo sorosensusról” értekezett a magyar kormányt bíráló Nils Muiznieks. Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint új ember megalkotására van szükség. " „Számos tekintélyes, befolyásos zsidó ismerte már be és dicsekedett vele, hogy a bevándorlás és multikulturalizmus zsidó aknamunka eredménye - persze ők nem így mondják, szerintük ez a folyamat pozitív. Az épp említett Svédországból jött a már sokak által ismert Barbara Lerner Spectre általi beismerés, mely szerint a zsidóké a vezető szerep ebben a multikulturális, kevert fajtájú, hagyományos fehér nemzetek és kultúrák pusztulásához vezető folyamatban, melynek szerinte "be kell következnie". Hasonló beismerés és dicsekvés számos akad, ezek fontos jellemzője, hogy nem jelentéktelen bolondoktól származnak, hanem magas szintű politikai, értelmiségi figuráktól, akik gyakran aktívan is tesznek ezért a folyamatért - mint Spectre is - így amit mondanak, nem hagyható figyelmen kívül. "Miénk, zsidóké a vezető szerep Európa multikulturálissá változtatásában" „Slomo és Izzi hosszú idő után találkoznak ismét. - Slomokám- kiáltja Izzi - hogy vagy, hogy van a családod? Úgy emlékszem három fiad van, bizonyára már felnőttek. - Igen – válaszolja Slomo – a legidősebb Moszkvában van, ott építi a kommunizmust. A középső Magyarországon él és ott építi a kommunizmust. A legkisebbik pedig Izraelben van. - És ő is építi a kommunizmust? - Megbolondultál? A saját hazájában?” „A bevándorlók ügyében maga Netanjahu miniszterelnök is megszólalt, szerinte az afrikai menekültek "fenyegetik Izrael társadalmi szerkezét." Eli Yishai belügyminiszter szerint az afrikai bevándorlók nagy része bűnöző, egy rádióinterjúban pedig úgy nyilatkozott, csak a börtön, vagy a deportálás tántoríthatja el őket attól, hogy Izraelbe jöjjenek.”
reggeli
2018. február 16. 15:10
Ilyesmiröl már hallottunk, a szocialista embertípus létrehozásán is sokan, sokat fáradoztak, sok idöt és energiát, és legföképp emberanyagot öltek bele a projektbe, az eredményt ismerjük. Miböl gondolják, hogy most majd sikerül? Miért gondolják, hogy ez megéri? Minél eröteljesebben, minél aggresszívabban, minél pofátlanabbul eröltetik, kényszerítik ezt az egészet, annál nagyobb ellenállásba ütköznek. Egy percig se higgyék, hogy ezt az eszetlenséget keresztül vihetik. Az emberek a végsökig ellenálltak akkor is, most sem lesz ez másképp.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!