Czibere Károly: Bővül a Kollégium Plusz program

2018. február 08. 10:57

Egyre több hátrányos helyzetű fiatalnak jut kollégiumi férőhely.

2018. február 08. 10:57

Ebben az évben már nyolc kollégium vesz részt az általános iskolás korú, hátrányos helyzetű tanulók számára elindított Kollégium Plusz programban – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a nyírteleki Kedvesházban csütörtökön.

Czibere Károly emlékeztetett, a tavaly elindított, három évig tartó modellprogramban a kollégiumi körülmények között élő 6 és 10 év közötti, szegény családban élő gyermekek oktatását és továbbtanulását támogatják.

A 110 millió forintos keretösszegű projektbe évente 200-250 gyermek kerülhet be – mondta az államtitkár, hozzátéve, az eddigi kedvező tapasztalatok miatt a résztvevő kollégiumok számát idén szeptembertől két intézménnyel nyolcra bővítik.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teknős
2018. február 14. 12:30
Leírom, hátha eljut valakihez. Nem tartozik szorosan ide, de kollégium. Öt gyerekem egyetemista. 100 km-re lakunk Budapesttől. a kollégiumi jelentkezéshez 65 db különböző dokumentumot kellett beszerezni, hogy a szerteágazó túl bürokratizált egyetemi döntőbizottságoknak a kényére, kedvére tegyünk, szigorúan az egyetemi szuverenitás örve alatt. Míg mi szenvedünk az élet mindennapos dolgaival, vannak olyan egyetemista fiatalok, akik csupán azzal az érdemmel, hogy együtt ittak az egyetemi HÖK tagjaival- tanulás vagy munkavégzés helyett - jogot szereztek az egyetemi kollégiumi férőhelyekre. Órákig tudnám mesélni a fiatal HÖK -ösök praktikáit, a korrupció és léhűtés mezsgyéjén...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!