Berlin szerint aggályos a „Stop Soros” törvényjavaslat-csomag

2018. február 16. 11:38

Aggályos a „Stop Soros” elnevezésű törvényjavaslat – nyilatkozta Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere.

2018. február 16. 11:38

A német szövetségi kormány szerint aggályos a „Stop Soros” elnevezésű törvényjavaslat. Michael Roth, a külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere csütörtökön tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a kormány jogszabályjavaslatai megnehezítik, és talán lehetetlenné is tehetik a menekülteket és menedékkérőket segítő civiltársadalmi szervezetek munkáját.

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa hozzátette, hogy az aggályokat „félreérthetetlenül” kifejezésre juttatta a magyar kormány előtt. Hangsúlyozta, hogy akár valamilyen oktatási projektről, akár a szociálisan rászorulók támogatásáról, a menekültek vagy a nemzeti kisebbségek ügyéről van szó, „a demokrácia abból él, hogy az emberek kiállnak meggyőződésük mellett”.

Michael Roth nyilatkozata szerint az Európai Unió a négy közös alapszabadság tiszteletére és védelmére kötelez, határokon innen és túl. A politikus hozzátette: „csak egy élő és kritikus civil társadalommal tudjuk fenntartani az értékek közös Európáját”.

(MTI)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szopják egymást a buzi-club tagjaii
2018. február 16. 16:39
Hile Brother! Rég nem láttalak :)
KTAA
2018. február 16. 16:11
'' A demokrácia abból áll, hogy az emberek kiállnak meggyőződésük mellett .'' Na ugye. Mi is épp ezt tesszük.
Viator
2018. február 16. 15:17
Európai értékek léteznek. Pl. a kereszténység, a művészet szabadsága vagy a női egyenjogúság. Az viszont nem tartozik ebbe a körbe, hogy gyűlölködő és kapzsi pénzeszsákok pénzéből élő társadalompuszitó és minden valódi értéket elutasító félkegyelműek szabadon garázdálkodhassanak. És kisajátíthassák "civil" elnevezést.
OberEnnsinnen
2018. február 16. 15:02
"A berlini vörös-zöld szenátus úgy döntött, hogy Berlinben 24 komplexumot épít, ahol migránsokat helyeznek el. Ezekben egyenként 450 lakás lenne. A szenátus szerint, ha a bevándorlók ezeket elhagyják, akkor a központokat megnyitnák a németeknek. A döntést közlő miniszter csak azt nem említette, hogy e végleges kiköltözésre mikor lehet számítani és hogy a lakásokat milyen módon hagyják ott a bevándorlók." 24 komplexum×450 lakással. Már megint... láger, koncentration...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!