Mellár: Visszalépek, ha nem én vagyok a legesélyesebb

2018. január 29. 21:34

A baloldali pártok támogatásával induló Mellár Tamás közgazdász egy képviselőjelölti vitán kijelentette: visszalép, ha nem ő a legesélyesebb jelölt a Fidesz legyőzésére Baranya megye 1-es választókerületében.

2018. január 29. 21:34

Képviselőjelölti vitát tartottak Baranya megye 1-es számú választókerületében – írja az Index. A vita Gulyás Márton mozgalmának köszönhetően kerülhetett megrendezésre – ugyanis amellett, hogy a Közös Ország Mozgalom közösségi finanszírozásól több választókerületet is felméret közvélemény-kutató cégekkel, (ezek közé tartozik a Baranya 1. számú kerület) Gulyásék egy jelölti vitát is tető alá hoztak, melyre az összes „értelmezhető” párt jelöltjét meghívták. 

Ennek megfelelően jelen volt Dr. Keresztes László Lóránt LMP-s, Nemes Balázs momentumos, illetve Mellár Tamás független – de a baloldali-liberális pártok által támogatott – jelölt is. A fideszes jelölt nem jött el a vitára, ahogyan a jobbikos sem tudott ott lenni – ő kórházba került, ezért volt kénytelen kihagyni az eseményt.

A többek között az MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd és Liberálisok által is támogatott Mellár már a vita elején kijelentette: ha a reprezentatív felmérés nem őt hozza ki a legesélyesebb jelöltként a Fidesz ellen, visszalép az esélyesebb javára. A visszalépésről a többi jelöltet is megkérdezték, ők viszont rendre kitérő válaszokat adtak: a momentumos jelölt szerint erről még korai beszélni, elég márciusban a napirendre venni a koordinációt. Az LMP-s Keresztes László pedig kifejtette: pártja a baloldali ellenzékkel ellentétben nem foglalkozik helyek osztogatásával.

Mellár ezután kijelentette: független jelöltként indul, ezért nem szeretné, ha összemosnák a szocialistákkal. A közgazdász később lefektette az ellenzék feladatát is – ellenőrizni a hatalmat.  Szerinte ha az ellenzék nincs jelen, nincs ott a hatalom nyakán, akkor a hatalom az üres térbe betüremkedik.

A baloldal által támogatott Mellár egyúttal a magas választási részvétel fontosságára hívta fel a figyelmet. Szerinte a Fidesz leváltására csak 70% körüli vagy fölötti részvétel esetén van esély. Az ellenzék győzelme esetén alkotmányozó nemzetgyűlésnek kell létrejönnie, mely teljes összefogással dolgozna, majd egy valóban demokratikus választáson mindenki a saját értékrendje szerint indulhatna el – vázolta fel az eszményi parlamenti munkát a közgazdász.

A vitán a legnagyobb konfliktus az LMP-s jelölt és Mellár között húzódott. Keresztes László szerint a baloldal és a Fidesz szimbiózisban élnek, szükségük van egymásra, ezért pedig Mellárnak is meg kell értenie, hogy „akkor fog megbukni a Fidesz, ha a múlt bűneivel nem terhelt valódi alternatívát tudunk megmutatni”.

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nanemar
2018. január 31. 09:34
Ime, a sértettség mit hoz ki az emberből.
Mich
2018. január 30. 10:20
Mellár: Visszalépek, ha nem én vagyok a legesélyesebb Azaz: Én vagyok a lehető legjobb libsibolsináci
ada17
2018. január 30. 10:06
Azzal nincs gond ha egy jobboldali konzervativnak tele lesz a töke a fidesszel de valamiért ezek mindig a baloldalig futnak.vagy ilyenkor értékrendet is váltanak? Egy igazi jobboldali ilyen helyzetben nem megy sehova, nem szavaz sehova.
Korrupt Kornél
2018. január 30. 09:58
Tamás, csak 2 kérdésem lenne: 1. Vizsgáztattad e Gyurcsányt? 2. Leszóltak e neked "fentről" hogyan "viselkedjél vele?" Nos? Ezután jelöltesd magad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!