Jobbik: A kormány „belefullad a saját hazugságaiba”

2018. január 23. 15:46

Orbán Viktor „álljon ki és számoljon el ezzel az elképesztő mocsárral, amit Magyarországon kialakítottak” – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke kedden.

2018. január 23. 15:46

A Jobbik az integrációs támogatásokkal kapcsolatban is választ vár a kormánytól. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy miközben a kormány azt állítja, hogy a nemzetközi védelemben részesülők 90 százaléka elhagyja az országot, mégis 82,5 millió forint pályázati pénzt szánnak az érintettek lakhatásának támogatására. Értékelése szerint a kormány „belefullad a saját hazugságaiba”.

Azt kérte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés rendkívüli ülésén adjon számot az oltalmazottaknak járó integrációs támogatásokról, amelyek a táborból kiköltözést, illetve albérlet keresését teszik lehetővé. „Álljon ki és számoljon el ezzel az elképesztő mocsárral, amit Magyarországon kialakítottak” – fogalmazott.

A jobbikos politikus szerint a kormány jelenleg négy dimenzióban kezeli ugyanazokat az iraki, kurd, afgán és szír embereket. Egy részükről azt mondják, hogy kvóta alapján soha nem jöhetnek, de az már elfogadható, ha „kopogtatnak az ajtón”, egy harmadik csoportjukat pedig munkaerőként importálhatják a multinacionális cégek – fejtette ki Z. Kárpát Dániel, hozzátéve: az érintettek negyedik részének lakhatást is biztosítanak. Azt is kifogásolta, hogy mindeközben pártja magyar fiataloknak szóló otthonteremtési és bérlakás-építési programjáról a kormány érdemi vitát sem folytatott.

(MTI)

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2018. január 23. 18:49
Gárdával mi a helyzet Gábor?
Területvédő
2018. január 23. 18:33
Öröm nézni, mekkora öngólt lő ez a ferdeszájú gyökér: PÁLFORDULÁS: 2015-BEN MÉG A MENEKÜLTEK BEFOGADÁSÁT KÖVETELTE A JOBBIK Az a csodálatos az internetben, hogy nem felejt. Így könnyedén előkereshető, mit mondott a Jobbik alig több mint két éve a menekültek befogadásáról. Az a párt, amelyik most országos hisztériát próbál csapni 1300 menekült ideiglenes befogadásából, 2015 őszén még maga követelte a menekültek befogadását. Mirkóczki Ádám, az akkor még jobboldalinak számító párt szóvivője 2015. szeptember 15-én a budapesti iraki nagykövetség előtt tartott sajtótájékoztatót a Jobbik ifjúsági tagozatának tagjaival együtt, és mécsest gyújtott az Iszlám Állam által meggyilkolt iraki áldozatok emlékére. Ez tiszteletet érdemlő gesztus volt a részükről! Mirkóczki az ominózus sajtótájékoztatón leszögezte: "A magát Iszlám Államnak nevező szervezettől mindenki szenved, és nem lehet a keresztények és muszlimok, vagy síiták és szunniták közötti ellentétről beszélni, hiszen mindenki, aki nem ért egyet a terroristák ideológiájával, az életével játszik. A Jobbik szerint Magyarországnak humanitárius és egészségügyi segítséget kellene nyújtania az iraki áldozatoknak, a menekülteket befogadnia, valamint katonai eszközöket adnia azoknak a kurd katonáknak, akik jelenleg is harcolnak az ISIS ellen." http://pestisracok.hu/palfordulas-2015-ben-meg-menekultek-befogadasat-kovetelte-jobbik/
Mich
2018. január 23. 17:59
Így igaz, köcsögök: A hazaáruló Jobbik „belefullad a saját hazugságaiba” a magyar nemzeti kormányról.
zakar zoltán béla
2018. január 23. 17:55
Zé a Fek'te lovas...Mikor őt, Mirkóczkit, Vonát, Apátit, Dúrót, VOLLNERT, Varga-Dammot, ...látom el kezdek röhögni! Lassan PavLOVE kutyája leszek ilyenkor....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!