Újraválasztották a migránsügy miatt lemondott őcsényi polgármestert

2017. december 18. 07:45

Újra megválasztották vasárnap Fülöp Jánost a Tolna megyei Őcsény polgármesterének. A községben korábban sokan tiltakoztak amiatt, hogy egy helyi vállalkozó a Migration Aid közreműködésével menekülteket látott volna vendégül.

2017. december 18. 07:45

Újra megválasztották vasárnap Fülöp Jánost (független) a Tolna megyei Őcsény polgármesterének – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel. Herczig Hajnalka, a mintegy 2400 lakosú község jegyzője korábban azt mondta: az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település addigi  polgármestere, Fülöp János szeptember 27-én lemondott tisztségéről. A vasárnapi választáson a 2042 szavazásra jogosult közül 1028-an adták le voksukat.

A településvezetői posztért négy független indult, közülük az újrázó Fülöp János 592 szavazot kapott. Csapai Jánosra 159-en, Guzsván Istvánra 59-en és Kozma Zoltánnéra pedig 213-an szavaztak, továbbá 5 érvénytelen voksot regisztráltak – tájékoztatott a jegyző. Fülöp János, aki 2006 óta vezette a Szekszárd mellett fekvő települést, lemondását korábban az MTI-nek azzal indokolta, hogy ezzel szeretne segíteni a településen kialakult feszült helyzet megoldásában. A községben ugyanis sokan tiltakoztak amiatt, hogy egy helyi vállalkozó a Migration Aid szervezet közreműködésével menekülteket látott volna vendégül. Beszámolt arról is, hogy kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, erre azonban a hattagú testületből négyen nemmel szavaztak.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. december 18. 11:18
Lélekkufárok.. A meleg égöv alatt született emberek normálisnak mondott szokása az, hogy a környezeti higiéniájuk primitív. Ott ez a természetes.A Nat. Geo.-ban láttam, hogy egy ember városban dolgozott, majd hazatérve salátát ültetett. Mire az egész falu odament és a termést megette. Mikor a gazda reklamált, azt felelték:te tudod előhívni a földből az eleséget, tudsz termelni. Mi nem.De mi is élni akarunk,ezért mindig elvesszük ha ki nő újra A továbbiakban ne csodálkozzanak, ha az öcsényiek olvasnak, vagy néznek Nat. Geo.-t!.Ők nem etetik a természet gyerekeit azért, hogy az NGO-ok a Gazdi bankszámláira küldhessék
noMores
2017. december 18. 10:28
Elfogták a gumiszurkálót! Orbán Viktort személyesen kérem, hogy ő vegye rá a köztársasági elnököt, hogy mentse fel ezt a jóembert, hisz a Miniszterelnök Úr is kiállt mellette! Csak a nép véleményét fejezte ki, nem volt bűncselekmény! Ha nekem is elegem van Sorosból, én is kiszurkálok gumikerekeket, ez a civil kurázsi, kéremszépen!
Valodi
2017. december 18. 09:53
"...a lemondott polgármester egyáltalán nem ellenezte az üdültetést." - úgy van. Nem volt hajlandó beszállni a migrács-hisztériába, inkább lemondott.
n0ri68
2017. december 18. 09:15
Egyáltalán nem a Migration Aidet szavazták le. Nem véletlenül nem írjátok, hogy a lemondott polgármester egyáltalán nem ellenezte az üdültetést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!