Nemzetpolitikai Kutatóintézet: Visszafelé sülhet el a DK kampánya

2017. december 05. 11:13

Visszafelé sülhet el a Demokratikus Koalíció (DK) javaslata, hogy vegyék el a külhoni magyarok szavazati jogát – mondta Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója.

2017. december 05. 11:13

Visszafelé sülhet el a Demokratikus Koalíció (DK) javaslata, hogy vegyék el a külhoni magyarok szavazati jogát – hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója.

Kántor Zoltán arról beszélt: a külhoniak többsége megszerezte a magyar állampolgárságot, 2014-ben számosan voksoltak közülük, és ez várható jövőre is. Sokan ugyanakkor éppen a DK-felvetés hatására jelezték, hogy „csak azért is” leadják az országgyűlési választáson szavazatukat, holott ezt korábban nem tervezték – tette hozzá.

Az igazgató felidézte: a kettős állampolgárságról napra pontosan 13 évvel ezelőtt rendezett népszavazás eredményét „pofoncsapásként élték meg” a külhoni magyarok, ezt ki is vetítették a magyarországiakra, és a dolgok csak 2010 után, az állampolgárság megadásával kerültek a helyükre.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. december 06. 09:28
Amíg a Fleto az ellenzék vezére addig nincs baj.Lebénítja a ballib oldalt.Barmok, hogy nem jönnek rá, hogy ez a bohóc a fő ellenségük.
tom hagen
2017. december 05. 12:48
A Fidesz 2/3-án túl számomra az lenne a legfontosabb, hogy a DK kiessen a Parlamentből. A többi nem is érdekel, különösebben. Gyurcsánynak el kell tűnnie, végre.
edvind johnsson2.0
2017. december 05. 12:24
Fletó nem hülye, nem hiszem el, hogy nem erre számított.
még fokozza
2017. december 05. 12:06
A székely lapok medve ellenes hisztériakeltése meg már el is sült visszafelé. Kormányváltás után Borboly, a hargitai főkolompos, nem sok támogatáshoz jut.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!