Már ketten is zaklatással vádolják Havas Henriket

2017. december 09. 15:36

Baukó Éva után Molnár Anikó is azt állítja, az újságíró évekkel ezelőtt szexuálisan zaklatta. Az ATV kiállt munkatársa mellett, Németh Szilárd, a csatorna hírigazgatója teljesen megalapozatlannak tartja a vádakat.

2017. december 09. 15:36

Már ketten is szexuális zaklatással vádolják Havas Henriket. Az újságíró eddig tagadta a vádakat, a kisoroszi önkormányzat azonban, ahol tavasz óta képviselőként dolgozik, már az ügy tisztázására szólította fel Havast.

Havast „nem érdekli” a botrány

Még december 4-én jelentette be Facebook-oldalán a Való Világ egyik szereplője, Baukó Éva, hogy nyolc évvel ezelőtt szexuálisan molesztálták. A celeb posztjában nem nevezte meg zaklatóját, de ezután az Indexnek telefonon azt nyilatkozta, Havas Henrik zaklatta szexuálisan, aki alatt öt hétig személyi asszisztensként dolgozott.

Baukó állítása szerint Havas sorozatosan ajánlatokat tett neki, és verbálisan molesztálta, annak ellenére, hogy a nő kérte, állítsa le magát. Havas Henrik akkor a zaklatási vádakra azzal felelt, hogy azokat csak Ómolnár Miklós a Story magazinban találta ki, majd most a Ripost számára szedte elő újra. Akkor azt mondta, őt „ez az egész nem érdekli”.

Havas nem csupán verbálisan zaklatta Molnár Anikót

A botrány ezzel azonban nem ért véget: csütörtökön Molnár Anikó, a Nagy Ő egykori szereplője adott interjút a TV2-nek, ahol elmondta, Havas tíz évvel ezelőtt őt is zaklatta, habár ebben az esetben már nem csak verbálisan.

Molnár azt mondta, az újságíró akkor zaklatta, mikor Havas tíz éve könyvet írt róla, ennek következtében pedig többször is fel kellett mennie hozzá az irodájába. A Nagy Ő egykori sztárja azt állítja azt állítja, az egyik ilyen alkalommal irodájában Havas maga mellé ültette a kanapén, majd megragadta a karját, a saját ölébe tette, és arra kényszerítette, hogy megfogja nemi szervét. Molnár szerint olyan eset is történt, hogy Havas egy vibrátort, óvszereket és síkosítót adott neki azzal a konferálással, hogy „ő ilyen b*szatlan nőt még nem látott”. A vádak szerint olyanra is volt példa, hogy Havas Molnárt akarata ellenére szájon csókolta.

Arra a kérdésre, hogy mégis miért folytatta az együttműködést Havassal a zaklatások ellenére, Molnár úgy felelt, a szerződés aláírása után már nem akart előhozakodni ezekkel az ügyekkel.

Az ATV szerint komolytalanok a vádak

A zaklatási botrány közepette Havas képviselő-testületi helye is veszélybe került: ugyanis az újságíró idén tavasszal ült be a kisoroszi önkormányzat képviselő-testületébe, az alpolgármester viszont egyértelműen kinyilatkoztatta, jó lenne, ha Havas végre tisztázná magát. „Nem tudjuk eldönteni, hogy igazak-e a felmerült állítások, de elrendelünk egy belső vizsgálatot. Nem volt még erre példa nálunk, de biztosan lesz számonkérés” – mondta Benedek Károly alpolgármester a Borsnak.

Másik munkahelye, az ATV egyértelműen kiállt Havas mellett: Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója a Bors riporterének azt nyilatkozta, komolytalannak tartják, így nem is vizsgálják az ügyet.

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. december 10. 21:08
Hiába na, mindennek a kormány az oka! Szegény, ártatlan tanító!
antioxi
2017. december 10. 20:55
Havas média gecit ha zaklatott, ha nem hidegre kell tenni minél előbb. Aki a politikában szemétkedik, azzal szemét módon kell eljárni.
nyugalom
2017. december 10. 16:57
Egy öntelt, proli bunkó - komplexusát próbálja kompenzálni a lehetetlen viselkedésével! Libsi, így ne!m szabad sérteni, bántani ezt az ál-tanárt! Arrogancia és alpáriság jellemző rá.
antioxi
2017. december 10. 16:27
Havas Henrik (média prostituált) nem csak két embert inzultált, hanem egész Magyarországot. ps: Havas egy disznó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!