Liberálisok: Hazugság a Jobbik néppártosodása

2017. december 18. 08:56

Ha a Jobbik valóban néppárttá akar válni, nem tehet mást, mint lemondatja debreceni képviselőjét, aki nem volt hajlandó megszavazni egy roma diák ösztöndíját, döntéséhez pedig erősen rasszista megjegyzést fűzött – írja közleményében a Magyar Liberális Párt.

2017. december 18. 08:56

Ha a Jobbik valóban néppárttá akar válni, nem tehet mást, mint lemondatja debreceni képviselőjét, aki nem volt hajlandó megszavazni egy roma diák ösztöndíját, döntéséhez pedig erősen rasszista megjegyzést fűzött – írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Liberális Párt. A korábban holokauszttagadás miatt jogerősen elítélt Ágoston Tibor újabb botrányos esete jól mutatja, hogy a Jobbiknak hosszú utat kell még megtennie ahhoz, hogy valódi néppárttá válhasson. Nem elég a cukikampány és a hanukai üdvözlet, nem elég a hízelgés a liberális szavazóknak – írják.

Amíg a párt nem határolódik el határozottan és következetesen vállalhatatlan politikusaitól, nem néz őszintén szembe rasszista, antiszemita és homofób akcióinak a következményével, addig ugyanaz a szélsőséges párt marad, amelyik volt – olvashatjuk a közleményben. A Liberálisok szerint az az önvizsgálat és szembenézés azonban a mai napig várat magára. Vona Gábor továbbra sem lát kivetnivalót az uniós zászló elégetésében, a gárdisták félelemkeltő országos akcióiban és az elmúlt évek kirekesztő politikájában.

A Jobbik vezető politikusai számára a néppártosodás egy hazug kampány, amelynek célja a választók megtévesztése. A cigányozó önkormányzati képviselő esetében nem kivizsgálásra, hanem kizárásra lenne szükség. Egy a demokráciát és a szabadságjogokat tiszteletben tartó párt számára ez nem is lehetne kérdés. Amíg a Jobbik az ehhez hasonló esetekben nem találja meg a helyes választ, addig elképzelhetetlennek tartunk bármilyen politikai együttműködést Vona Gáborék pártjával – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. december 18. 12:07
Meg "liberálisok" liberalizmusa is!
Kup Lung
2017. december 18. 09:36
Arról van itt szó hogy hiába akar egy párt vezetője politikai megfontolásokból néppártosodni és kifehéredni hirtelenjében , nemhogy a mindenféle emberből álló tagsága és hívei sem követi le a reakcióit ,hanem még egy elvileg tanultabb képviselője sem . Gyakorlatilag ezen bukott meg Vona néppártosodása . ---- A Puzsér-féle ellenzéki minimum mi is egyébként ? Elfelejtette ő is és akárki is kifejteni :)
3M..
2017. december 18. 09:31
Egy Fidesz alapítót hallhatunk, ami ma is a Fidesz szócsöve. A múlt kötelez! Szebb Jövőt!
yanoo
2017. december 18. 09:28
Egy demokrata nem rasszista és nem cigányozik.Kivéve, ha a Orbánról van szó, meg a két és félmillió szavazójáról.Akkor lehet cigányozni, mert az nem rasszista cigányozás, hanem progresszív indentitás fundamentalizmus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!