Heisler András: Nő a terrorveszély, ha áthelyezzük az izraeli nagykövetséget

2017. december 08. 15:57

Növekedik a terrorveszély, ha Magyarország is elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának – közölte pénteken Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

2017. december 08. 15:57

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke szerint rövid távon megnő a terrorveszély, ha Magyarország is elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának – közölte a hitközségi vezető a Hír TV Newsroom című adásában pénteken.

A Mazsihisz elnöke emlékeztetett: Magyarország és Izrael kapcsolatai kiválók, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök idei budapesti látogatásán pedig már felmerült Jeruzsálem jövőbeni státuszának kérdése.

Heisler úgy véli, hogy Donald Trump döntése nyomán „tiszta viszonyok jönnek létre”. A Mazsihisz elnöke leszögezte: Jeruzsálem három világvallás fővárosa „és annak is kell maradnia”. A béke megőrzéséről úgy nyilatkozott, hogy „a Templom-hegyet tiszteletben kell tartania a zsidóknak, a Nyugati falat tiszteletben kell tartania az araboknak”. 

Arra a kérdésre, hogyan vélekedik arról, hogy a Hamasz máris intifádát hirdetett, Heisler András úgy felelt, hogy „a Hamasz egy szélsőséges szervezet, amelyik el sem ismeri Izraelt, tehát ilyen vonatkozásban az ő véleménye számomra nem autentikus”. 

„Félnivalónk semmiképpen nincsen. A kockázatokat mindig elemezni kell, és ha a kockázatelemzés magasabb kockázati szintet mutat, akkor ahhoz kell igazítani a védelmi rendszert. Ez vonatkozik a saját védelmi rendszerünkre, és ez vonatkozik természetesen az állami védelmi rendszerekre is” – közölte Heisler András.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. december 09. 14:13
"Jeruzsálemet ma kikiáltani Izrael fővárosának olyan, mintha két kanos macskát figyelnénk, akik egymással szemben üvöltve-nyervogva fitogtatják az erejüket, és mereven farkasszemet néznek, majd ahelyett, hogy egyszerűen egy sussal elkergetnénk őket, véget vetve a vitának, közéjük tennénk egy tál szaftos macskakaját - legyen mégvalami, amin megölhetik egymást." https://444.hu/2017/12/07/steiner-kristof-irta-meg-az-eddigi-legerdekesebb-magyar-elemzest-a-jeruzsalem-trump-izrael-temakorben
edvind johnsson2.0
2017. december 08. 22:25
Basszátok meg, döntsétek már el egymás között, oszt csak e végeredményt mondjátok be!
navis praetoria
2017. december 08. 22:20
A megnövekedett terrorveszély rendkívüli állapotot implikál.
matekandi
2017. december 08. 18:05
A Hamasznak pedig Heisler András véleménye nem autentikus. Rettenet ez az egész, nem kéne, hogy közünk legyen az ügyeikhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!