Czibere: Megfeleződött a munkanélküliség

2017. december 08. 08:27

Megfeleződött a munkanélküliség 2012 óta – mondta Czibere Károly az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

2017. december 08. 08:27

Mérséklődött a szegénység, és mintegy tíz százalékról ötre csökkent a munkanélküliség 2012 óta – mondta az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Czibere Károly közölte: a deprivációs index, vagyis a javakhoz való általános hozzáférés jelentősen javult, és mérséklődött a szegénység Magyarországon. Az utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a szegények számát a 2008-as válság előtti szint alá sikerült szorítani. 

Ennek okai között megemlítette a munkaerőpiac folyamatos bővülését, a reáljövedelem kiáramlásának növekedését, a rezsicsökkentést és a devizaadósok megmentését.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. december 08. 12:01
„A történelmet kedvelő és ismerő emberként azt kell mondjam: a történelem ismétli önmagát" – mondta az Alfahírnek Lengyel Róbert a Jobbik ÁSZ-büntetése kapcsán. – "Mintha újra a negyvenes évek végét, az ötvenes éveke elejét élnénk, csak ma már nem jön a fekete autó, nem kell az ÁVH alagsorában véresre verni a másként gondolkodókat, demokratikus subába bújtatva is el lehet lehetetleníteni embereket, civil szervezeteket, politikai pártokat. A demokrácia egyre inkább csak színlelt máz, valójában belül egy rothadó bolsevik diktatúra alakul ki. Márpedig én nem olyan országban szeretnék élni, ahol a demokrácia csupán paraván, nem szeretnék a gyerekeinkre ilyen országot hagyni. Sajnálom, hogy nagyom sokan ezt még nem látják; hályog ül a szemeken, miközben a szemünk láttára, a mindennapjainkban lopják szét a hazánkat! Nem ilyen politikára, közéletre számított – árulta el kérdésünkre Lengyel Róbert, aki 2014 októberében „csöppent” a politikába független polgármesterként (korábban évtizedeket töltött a rendőrség kötelékében, többek között kommandó parancsnokként és rendőrkapitányként), és ma elkeserítik közállapotaink. „Gyomorforgató, ez a szó jut eszembe először. Jóérzésű embernek csömöre van a naponta ránk ömlő agymosástól. ” https://alfahir.hu/2017/12/08/lengyel_robert_siofok_jobbik_allami_szamvevoszek
beflower56
2017. december 08. 09:32
Na már hiányoltalak Dodó kacsa!Remélem megy még a seggnyalás neked meg a többi agyamentnek!Lehet otthon a markot tartani az alamizsnáért!
beflower56
2017. december 08. 09:21
Évek óta elkap az ideg mikor ilyeneket olvasok!Minket a külföldön élők és dolgozó százezreket saját sikerüknek tüntetnek fel,holott semmit nem tettek az én itteni munkahelyemért!Otthon minden támogatást megvontak 3 hónap után,holott folyamatosan levonják a munkanélküli járulékot mindenki fizetéséből!ÉN jobboldali gondolkodású vagyok,de ez a hazugságok politikájának semmiköze a jobboldalisághoz,a nemzeti érdekekhez meg pláne! Süllyesztőbe veletek FIDESZ!!Hiába nem szavazhatok levélben hazamegyek,megyünk pár tizezren és elküldünk ellenzékbe titeket,mert a magyarok saját sorsa nem érdekel titeket,csak a saját zsebetek!
cutcopy
2017. december 08. 08:40
Bajban is vannak az ellenzéki kampányok, nem tudják kijátszani a fő aduászt, a munkanélküliség felszámolását.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!