Politico: Merkel látni sem akarja Orbánt

2017. december 05. 11:36

Orbán Viktor kétségbeesetten próbálja javítani német kapcsolatait – olvasható a Politicón.

2017. december 05. 11:36

Orbán Viktor regionális szintű német vezetők barátságát keresi, hogy ellensúlyozza, megromlott a viszonya Angela Merkellel – írja Bayer Lili a Politicón megjelent cikkében. Ezzel a stratégiával sikerülhet elérnie Orbánnak, hogy erősödjön a pozíciója Európa legbefolyásosabb országában annak ellenére, hogy „illiberális demokráciát” épít.

Szükség is van a kapcsolatok építésére, mert az EU elindította a hetes cikkely szerinti eljárást és egyéb kérdésekben – mint a menekültkvóták, vagy a civil szervezetek szabályozása – is jogi konfliktus van az EU és Magyarország között tudósítja az európai olvasóközönséget Bayer Lili.

2015 óta nem volt állami szintű Orbán Merkel találkozó, ami szintén arra utal, hogy a német kancellár kerüli Magyar kollégáját. Orbánnak viszont komoly érdeke, hogy jó kapcsolatai legyenek Németországban, hiszen a külföldi befektetések Magyarországon mintegy negyedrészben német vállalatokhoz köthetők – derül ki a Politico cikkéből.

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2017. december 06. 16:04
Na hála Istennek! Kifejezetten ideges lennék, ha Orbán Merkel liblingje lenne. Végünk lenne, mint a botnak!
justiceforhungary
2017. december 06. 11:07
mégis milyen minőségben akarna találkozni büdösbanya Orbánnal ?
peninsulavaldes
2017. december 06. 10:58
a magyarok sem akarják Merkelt látni
coroner
2017. december 06. 10:53
Az érzés kölcsönös...mi sem szeretnénk már egy ideje látni Mutter Terroresiát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!