A Bálna árából akadálymentesíthetik a hármas metrót

2017. december 09. 11:41

Tarlós István sajtótájékoztatóján nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a Bálna eladásából befolyt 11 milliárd forint egy részét a hármas metró akadálymentesítésére fordíthatják.

2017. december 09. 11:41

Miután Lázár János bejelentette, a kormány a Magyar Turisztikai Ügynökség részére 11 milliárdért megveszi a budapesti Bálna épületét a fővárosi önkormányzattól, Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján a Duna-parti épületből befolyt összeg felhasználásáról is beszélt – adja hírül a Népszava. 

A főpolgármester a Budapestinfón beszélt arról, hogy nem nem kizárt, hogy a befolyt pénzösszeg egy részét a hármas metró felújítására költik.

A Népszava arra is kíváncsi volt, fedezhetik-e a befolyt összegből a felújítandó metróvonal teljes akadálymentesítésének hiányzó forrásait. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Budapestnek – mely az ország leggazdagabb városa – ki kéne tudnia fizetni az akadálymentesítés hiányzó, megközelítőleg 20 milliárd forintos költségét. Ugyanakkor szerinte az lenne a legmegfelelőbb, ha a főváros és a kormány fele-fele arányban osztozna a költségeken.

Tarlós István Lázár megjegyzésére finoman vissza is szólt a miniszternek: úgy fogalmazott, „ha a miniszter úr tisztában van a főváros lehetőségeivel, akkor ez nem fair ajánlat”. A főpolgármester az ügyben hamarosan elkezdi a tárgyalásokat Lázár Jánossal.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2017. december 11. 06:24
hogyhogy? Felcsúton minden kész?
tom hagen
2017. december 09. 13:58
Na! Ezt a gumicsontot is sikerült lerágni. Ilyen ostoba ellenzéket még a világ nem látott. :-)
Bihari Hunor
2017. december 09. 12:40
Helyes. Biztosan megoldják ezt is.
blackened
2017. december 09. 11:51
Ez egy jó ötlet,ne nevettessük már ki magunkat azzal,hogy felújításkor nem akadálymentesítik a metró ezen szakaszát.Ez a beruházás évtizedekre szól,egyáltalán hogyan gondolták azt hogy majd Olimpiát és Paralimpiát rendezünk pl.mozgássérült sportolóknak amikor ilyen dolgokra sem költünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!