Tizenhatodszor hozná nyilvánosságra az ügynökaktákat az LMP

2017. november 04. 14:47

Mások koszorúval, az LMP törvényjavaslattal hajtott fejet Nagy Imre szobra előtt – Szél Bernadett és Hadházy Ákos tizenhatodik alkalommal is benyújtják a parlamentnek az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról szóló javaslatot.

2017. november 04. 14:47

Élő videóban jelentkezett a november 4-i nemzeti gyásznap alkalmából Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, és Hadházy Ákos, a párt társelnöke. Közös videójában a két politikus az 1956-os forradalom leverésének 61-ik évfordulóján az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát követelte a kormánytól.

Szél Bernadett kifejtette, ezelőtt már tizenötször adták be az ügynökaktákról szóló törvényt az Országgyűlés elé, azonban mindegyik alkalommal leszavazták azt – most a gyásznap alkalmából megpróbálják tizenhatodjára is. Szél szerint a tény, hogy a Fidesz minden egyes alkalommal leszavazta ezt a törvényjavaslatot, azt bizonyítja, hogy a kormánypárt „morálisan megbukott”, „aki pedig morálisan megbukik, az politikailag is meg fog bukni”.

A miniszterelnök-jelölt szerint nem lehet Magyarországon korszakváltásról beszélni mindaddig, míg ezeket a „titkokat ki nem tesszük az asztalra. Szerinte míg az elmúlt 27 évben az üggyel kapcsolatban mindenki a túlélésre játszott, addig az LMP tiszta az ügyben, és „semmi érintettsége nincsen” ebben a korszakban.

Hadházy Ákos ezután kifejtette, hogy teljesen mindegy, hogy valóban gonoszak, vagy csupán múltjukkal zsarolhatóak a korábbi rendszer ügynökei, mert sem gonosz, sem zsarolható képviselőknek nincs helyük a parlamentben.

Szél a videó végén megjegyzi, főhajtás után koszorúval szoktak emlékezni, ám ők ehelyett ezzel a törvényjavaslattal készültek. 

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. november 05. 16:10
Elég sok mocskot tudunk már most az Orbán-Lévai családról de szerintem a legnagyobb mocskot még nem tálalták ki.
realista
2017. november 05. 12:27
A fideszbirkák ellenzékben harsányan követelték az elszámoltatást, az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát stb. - azzal, hogy a Fidesz majd kormányon megvalósítja. Aztán a Fidesz kormánynál rájöttek, hogy ezzel maguk alatt vágják a fát, ezért most már hallani sem akarnak róla, és ontják a mondvacsinált kifogásokat.
Bokros Birka
2017. november 05. 09:25
27 évvel a rendszerváltás után a lümütyütyü szokásos ügynöktörvény tervezete. :D Tiszta SZDSZ, az is ezzel próbálkozott magyarellenes tevékenységét eltüntetni, figyelmet elterelni, hála az égnek sikertelenül. Zöldséges kofa szerint ez a legnagyobb probléma ma az országban.
balsors
2017. november 05. 07:37
"Megsemmisült a csaknem 110 ezer ügynök-beszervezési dossziéból 100 ezer." Az idézet forrása. http://www.rev.hu/ords/f?p=600:2:::::P2_PAGE_URI:tanulmanyok/rendszervaltas/rmj_oslo_hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!