Nem lesznek mecsetek Magyarországon?

2017. november 05. 16:35

Gulyás Gergely szerint van ilyen kezdeményezés, és támogatják.

2017. november 05. 16:35

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője volt Bayer Zsolt Mélymagyar című műsorának vendége az Echo TV-n, a beszélgetés során szóba került a New York-i gázolásos terrormerénylet is, melynek kapcsán Gulyás kifejtette: „Azt mutatja a mostani tragikus terrorcselekmény, hogy ahol a radikális iszlám felüti a fejét, engedik meghonosodni, ott ilyen cselekmények mindig, minden pillanatban előfordulhatnak. Ma, amikor Nyugat-Európa egy ilyen térhódítás közepette a vallásszabadságot hangoztatja... félreértés ne essék, senki nem az egyéni vallásgyakorlást akarja megakadályozni, de azzal kapcsolatban, hogy ez közösségi legyen az iszlám vallás esetén, nemzetbiztonsági kérdéseket igenis fel kell vetni, mert ha valaki ezt nem teszi meg, akkor majd a sajnálkozó nyilatkozatokat adhatja ki a terrorcselekményekről.”

Gulyás kijelentésére reagálva Bayer megállapította: ahol van mecset, ott van a baj. Gulyás helyeslőleg válaszolt: „Így van, tehát ezért Magyarországon nem lesz mecset. Van ilyen kezdeményezés. Világosan ki kell mondani, hogy ez a jelenlegi helyzetben a saját biztonságunk szempontjából negatívumokkal járna. Sajnáljuk azt, aki ennek vesztese, de nem tudunk változtatni ezen az álláspontunkon, mert ez nem csupán vallásszabadság kérdése, hanem az ország biztonságának kérdése is.

Az Index adja hírül, hogy a Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület közleményt adott ki, mellyel megdöbbenésüknek adtak hangot Gulyás kijelentésével kapcsolatban. „Gulyás Gergely tavaly még jelenlétével tisztelte meg az iszlám magyarországi elismerésének 100. évfordulójára rendezett konferenciát. Most viszont számos nemzetközi egyezményben és európai uniós jogszabályban, továbbá az Alaptörvény VII. cikkében garantált szabadságjog korlátozására tett utalást. Ez utóbbi szerint a vallás szabadságához való jog magában foglalja azt is, hogy az adott vallást »akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa...gyakorolja vagy tanítsa«. Az Alkotmánybíróság továbbá nemrég kimondta a hasonló korlátozást bevezető ásotthalmi rendelet alkotmányellenességét. Hazánkban számos, mecsetként funkcionáló imaház működik, melyek szabadon látogathatók, így bárki meggyőződhet arról, hogy semmilyen radikalizáció nem folyik bennük. Arra kérjük a döntéshozókat, hogy ne bélyegezzenek meg kollektíven közösségeket, a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyeket egyénileg kell kiszűrni. A MIJE jelezni fogja a hatóságoknak, ha ilyen személyekről szerez tudomást, de jogaink korlátozása ellen tiltakozni fogunk a megfelelő fórumokon” – írják.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. november 06. 14:35
Szomoru, hogy gulyas ekkora seggfej barom lett:(( Vagy ra osztotta orban a suttyo szerepet, mert o volt az utolso ertelmes ember, aki veszelyeztethette hatalmat. Ennyi volt, gergoke, rip.
Abdul Weissman Morales
2017. november 06. 14:11
Dehogynem.
Mindjárt
2017. november 06. 07:58
Honnan tudod, hogy ezek a tetvek mikor hazudnak? Mozog a szájuk. Ha fidesz azt mondja, hogy nem lesz mecset akkor biztos lehetsz benne, hogy lesz.
files32
2017. november 06. 07:39
Orbán Viktor kitüntette, most korrupció gyanújával letartóztatták. A szaúdi herceg a Magyar Érdemrend középkeresztjének büszke tulajdonosa. Al-Valíd bin Talál bin Abdel-Azíz al-Szaúd herceget is letartóztatták, akit Orbán Viktor miniszterelnök 2014-ben kitüntetett a Magyar Érdemrend középkeresztjével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!