LMP: Hétfőn összeomolhat a budapesti tömegközlekedés

2017. november 05. 13:39

Az LMP szerint a 3-as metró rosszul szervezett pótlása miatt hétfőn összeomolhat a teljes budapesti közösségi közlekedés. Pongrácz Gergely, az LMP budapesti elnöke sajtótájékoztatón nagy szakmai hibának nevezte, hogy a városvezetés csak buszokra bízza a metrópótlást.

2017. november 05. 13:39

Az LMP szerint a 3-as metró rosszul szervezett pótlása miatt hétfőn összeomolhat a teljes budapesti közösségi közlekedés. Pongrácz Gergely, az LMP budapesti elnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón nagy szakmai hibának nevezte, hogy a városvezetés csak buszokra bízza a metrópótlást. Kiemelte, hiba volt a 3-as vonal északi szakaszával kezdeni a felújítást, a középső, vagy a kőbányai rész rekonstrukciója alatt ugyanis meg lehetett volna hosszabbítani a 14-es villamost a Deák Ferenc térig, ami jelentősen könnyítette volna a pótlást.

Pongrácz Gergely szerint a 3-as metró műszaki színvonala a felújítás után sem felel majd meg a 21. századi elvárásoknak. Példaként említette, hogy a beruházásból kimaradt a teljes akadálymentesítés.  Az LMP budapesti elnöke megjegyezte továbbá, hogy az egyik bécsi metróvonalat a budapesti 3-as vonalnál olcsóbban, átszámítva mintegy 100 milliárd forintért újítják meg.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi képviselője a sajtótájékoztatón megengedhetetlennek nevezte, hogy Tarlós István főpolgármester azzal a cinikus megjegyzéssel zárta ki a mozgáskorlátozottakat a felújításból, hogy ők eddig sem használták a metrót. Az ellenzéki politikus szerint ez csak azért van így, mert a metró jelenleg sem akadálymentesített. Senki se higgye el, hogy nem lehet forrást találni a teljes akadálymentesítésre, ha az olimpia, vagy a vizes világbajnokság megrendezésére van pénze az országnak és a fővárosnak – tette hozzá Csárdi Antal.

(MTI)

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. november 05. 23:53
Van 42 hulye, aki szerint a bkk kurvajol csinalja. Na ok azok a sikbuta fideszes prolik, akik vagy videken elnek, vagy segghulyek az egeszhez. Mas magyarazat nem lehet arra, hogy valaki tapsikoljon a bkk fulldilettans idiotizmusahoz...
zolka50.50
2017. november 05. 19:38
És ha nem omlik össze, lemondanak mandátumikról az LMP-s képviselők?
még fokozza
2017. november 05. 18:55
Ha egyszer ezt a szakaszt befejezik, öt év múlva, akkor meg a Lehelen szállítják le az utasokat. Mennek egy megállót a Nyugatiig, azután megint átszállnak. Mindezt tömegnyomorba.
silenceCZ
2017. november 05. 18:42
"Hétfőn összeomolhat a budapesti tömegközlekedés" Még az is lehet. Az LMP viszont már összeomlott...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!