Kirúgta az Operettszínház Kerényi Miklós Gábort

2017. november 07. 13:28

Kirúgta az Operettszínház Kerényi Miklós Gábort, a színház korábbi művészeti vezetőjét és főigazgatóját, akit szexuális zaklatási ügyekkel vádoltak meg a napokban. Kerényi a Facebook-oldalán kért elnézést mindazoktól, akiket "bármivel is megbántott".

2017. november 07. 13:28

Kirúgta az Operettszínház Kerényi Miklós Gábort, a színház korábbi művészeti vezetőjét és főigazgatóját – adja hírül az Index. Mint arról a Mandiner is beszámolt, Kerényi vasárnap mondott le művészeti vezetői tisztségéről, hogy „biztosítsa a nyugodt munkát” a színházban, ám tagadta az ellene felhozott szexuális zaklatási vádakat. Aznap az Index közölt egy cikket, melyben név nélkül többen beszámoltak arról, Kerényi hogyan zaklatta őket, hétfőn pedig az ATV Egyenes beszéd című műsorában Maros Ákos színész-táncos árulta el, hogy Kerényi fizikiailag bántalmazta őt.

Kedden a Budapesti Operettszínház igazgatósága azonnali hatállyal kirúgta Kerényi Miklós Gábort, egyidejűleg belső vizsgálatot is indított. A színház „a leghatározottabban elítéli a fizikai bántalmazás minden formáját, különös tekintettel azokra az esetekre, amelyek hatalommal való visszaéléssel együtt valósulnak meg. Kijelenti, hogy elkötelezett az ilyen ügyek felderítésében, a zaklatást vagy fizikai bántalmazást elszenvedett áldozatok minden lehetséges eszközzel történő megsegítésében, továbbá kéri, hogy az érintettek az igazság törvényes keretek között történő tisztázása végett a megfelelő lépéseket tegyék meg” – írják közleményüken.

Kerényi a Facebook-oldalán kért elnézést mindazoktól, akiket "bármivel is megbántott". „Be kell, hogy valljam, sok élethelyzetben, sok megoldásban, stílusban, viselkedésben valóban közelítettem ahhoz a határhoz, ami még szerintem elfogadhatónak tekinthető. Tettem ezt a művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés, a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán. Megalázni valakit sohase volt célom! Ha valaki ezt mégis így érzi ezúton, de személyesen is szívesen kérek tőle elnézést, bocsánatot, bár szándékom szerint mindig a művészet valamilyen típusú megjelenéséért, a különleges belső világok felszabadítására törekedtem. Előadásaimban éppen úgy, mint a hétköznapi alkalmakkor” – írja Kerényi, a vádakat ezúttal azonban nem tagadta.

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2017. november 08. 00:26
mitú? :)
Hóvirágcsempész
2017. november 07. 22:19
" Tettem ezt a művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés, a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán. " :.-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
illesl
2017. november 07. 20:02
OLYAN LISTÁT IS SZÍVESEN LÁTNÉK, KIK TARTOTTÁK ODA A MICSODÁJUKAT. RÁNÉZVE ERRE AZ EMBERRE, NEM TUDOM, ADONIS-E? ÉN NEM TUDOM MEGÍTÉLNI, EGY NŐNEK MI KELL? ELNÉZVE EZT A KEDVES URAT, CSAK CSODÁLKOZOM. PERSZE, LEHET, HOGY NAGYTUDÁSÚ
Bűbájos Küsmödy
2017. november 07. 19:02
Már két hete, hogy végeláthatatlan sorban özönlenek a neves, és névtelen 10/20/30/40 év után megvilágosodott, felbátorodott zaklatott áldozatok! Mikor következnek már Alföldi szereposztó díványát megjárt vértanúk??? Úgy szeretnék már én is együttérzően epét hányni, hisztériázni, őnkívületben hörögni, együtt üvölteni a vérszomjas farkasfalkával!!! Gyertek már ki a fényre Alföldi áldozatok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!