Úgy tűnik, nem hirdet polgári engedetlenséget Gulyás Márton mozgalma

2017. október 19. 08:47

Miután az ellenzéki pártok választójogi javaslata késve készült el, és nem várható, hogy azt a Fidesz is elfogadná, a Zoom.hu szerint irányváltásra készülhet a Közös Ország Mozgalom.

2017. október 19. 08:47

Gulyás Márton ellenzéki aktivista még tavasszal jelentette be mozgalmát, a Közös Ország Mozgalmat, mely egy új, arányosabb választási rendszerért volt hivatott küzdeni. A mozgalmárok megígérték, az ellenzéki pártokkal közösen új választójogi javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek, ha pedig az október 23-ig nem fogadja el a törvényjavaslatot, polgári engedetlenségi akciókba kezdhetnek.

Miután azonban kudarcba fulladt a szintén Közös Ország által tervbe vett október 23-i közös ellenzéki tüntetés terve – azon sem az LMP, sem a Momentum, de az Együtt sem vett volna részt – úgy látszik, új stratégiához folyamodott a mozgalom – tudta meg a Zoom.hu. Ráadásul a választójogi reformterv is csak késve készülhetett el, annak végleges szövegezését csak október 16-án hozták nyilvánosságra, így pedig kizárt, hogy október 23-ig bármilyen módon el lehetne fogadtatni.

A lap megkérdezte Gulyást, hogyan folytatná a KOM a munkát, miután az ellenzéki pártok által megírt választójogi reformot a kormánypártok aligha támogatnák. Gulyás azt mondta, mostantól „az igazságos hatalomgyakorlás” tervével akarnak embereket megmozgatni, erre derülhet fény a mozgalom immár pártok nélkül, civil aktivistákkal megrendezendő október 23-i tüntetésén.

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DavidBL
2017. október 19. 21:06
Ezt a tátott szájú, örjöngő, őrült ratyit kilőhetné már valaki legalább egy nyugtató lövedékkel.
flesh ripper
2017. október 19. 20:28
A pszichopatákat dörzsölt manipulátorok, jól fel tudják használni aljas terveik végrehajtására. Ez a frusztrált szociopata kenguru is egy zombi, akit felhasználnak.
zakar zoltán béla
2017. október 19. 14:04
Igazi fagyöngy
Héja
2017. október 19. 13:55
A kis homár fittyfasz tovább fészkelődik. Úgy látszik, már a mikropártoknak, libbant kluboknak is kínos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!