Totális hadat üzen az LMP

2017. október 24. 11:50

Tartós és totális hadat üzen a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásoknak az LMP.

2017. október 24. 11:50

Az LMP tartós és totális hadat üzen a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásoknak – mondta Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: pártja minden jogi lépést megtesz a kiemelt beruházások megakadályozásáért – akár Strasbourgig is elmegy –, hogy ne sérüljenek az állampolgári jogok, és ne legyenek figyelmen kívül hagyhatók a környezetvédelmi szempontok. A politikus szerint a kormány 2010 óta minden tyúkólnál nagyobb építményt kiemeltté nyilvánít, ahol nem akarják átláthatóvá tenni a finanszírozást és lefolytatni az engedélyeztetést.

Sallai R. Benedek két beruházást említett, amelyekben azonnali lépéseket tartott fontosnak: a Római-part ügyét, ahol szerinte 2012 óta nem kérdezték meg az érintetteket, valamint az Albertirsa és Kecskemét közötti nagyfeszültségű távvezeték építését. Rámutatott: utóbbit a helyi lakosok teljes kihagyásával kezdték meg, holott az ilyen távvezeték közelében élő gyermekek körében jelentősen nő a leukémia kockázata.

(MTI)

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. október 25. 06:25
"Totális hadat üzen az LMP" Soros százezredes tud róla?
Zsolt75
2017. október 24. 23:38
Na mi van limpikék, Paks nincs a totális harc célkeresztjében?
hátakkor
2017. október 24. 21:35
Ha villamosvezeték közelében való tartózkodás Detti szerint leukémiát okoz, akkor Dettit legalább agytumor nem fenyegeti..
Harangláb
2017. október 24. 20:54
A ződről nekem a takony jut eszembe meg az LMP...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!