Szijjártó: Spanyol belügy a katalán függetlenség kikiáltása

2017. október 28. 10:57

A katalán függetlenség kikiáltása Spanyolország belügye – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

2017. október 28. 10:57

Spanyolország belügyének tekinti a magyar kormány a katalán függetlenség kikiáltását – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.

Szijjártó Péter szombaton reggel telefonon egyeztetett Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszterrel a katalán függetlenség kikiáltását követően Spanyolországban előállt helyzetről. 

A külgazdasági és külügyminiszter az MTI-t arról tájékoztatja, hogy a magyar kormány a kérdést Spanyolország belügyének tekinti, és bízik abban, hogy sikerül a helyzetet minél előbb a spanyol alkotmányos előírásoknak megfelelően rendezni.

A katalán parlamenti függetlenségi pártjai pénteken Barcelonában megszavazták  a független „Katalán Köztársaság” létrehozását célzó javaslatot, ezután a spanyol kormány este bejelentette a katalán kormány és törvényhozás feloszlatását, és azt, hogy előrehozott parlamenti választást írnak ki december 21-ére Katalóniában.

(MTI)

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2017. október 28. 16:24
Elfogadom, hogy a magyar diplomacia kènyes helyzetben van, de vajon akkor is spanyol belugynek lesz minősìthető a törtènet, ha megindulnak a tankok ès vèr fog folyni?
1114
2017. október 28. 16:08
quaestor peti megint nem a lényegre válaszolt!
files32
2017. október 28. 16:08
https://alfahir.hu/2017/10/28/3_as_metro_tarlos_istvan_vitezy_david_budapest_oroszorszag
rajgy
2017. október 28. 15:18
Szijjártó Úr! Az a baj, hogy a mai politikusokban túl sok a CSORDASZELLEM. Odasandítanak, mit mond a többi (a csorda), és nem akarnak kilógni ők sem a sorból. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!