Őrtüzet gyújtottak a székely autonómiáért Budapesten

2017. október 29. 17:22

Az esemény fővédnökeként felszólaló Szabolcs Attila fideszes parlamenti képviselő elmondta: minden évben megmutatják a világnak, hogy közösséget vállalnak mindazokkal, akik magyarként szabadságot, jogot, jövőt, gyarapodást szeretnének szülőföldjükön, Székelyföldön.

2017. október 29. 17:22

Jelképes őrtüzet gyújtottak a székely autonómiáért Budapest XXII. kerületében, Budafok-Tétényben vasárnap. A viharosra fordult időjárás, az erős széllökések miatt a rendezvényt az eredeti tervvel ellentétben zárt térben, a városháza dísztermében tartották, ahol gyertyákat lobbantottak lángra.

Az esemény fővédnökeként felszólaló Szabolcs Attila, Budafok-Tétény fideszes parlamenti képviselője, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke hangsúlyozta, minden évben megmutatják a világnak, hogy közösséget vállalnak mindazokkal, akik magyarként szabadságot, jogot, jövőt, gyarapodást szeretnének szülőföldjükön, Székelyföldön.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke azt mondta, új idők fújdogálnak az európai politikában, a nemzeti identitás kezd az egyik legmeghatározóbb erővé válni. A nemzetközi fejlemények azt igazolják, amit Magyarország is képvisel: a jövőt a nemzeti összetartozás, a szuverenitás fogalmai jelölik ki. A székely autonómia tehát nem pótcselekvés, hanem az európai jövőbe vezető út egy fontos állomása – jelentette ki. Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), a XXII. kerület polgármestere felidézte, hogy a magyar önkormányzatok közül először a budafok-tétényi tűzte ki a székely zászlót.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2017. október 29. 21:50
...........a nemzeti identitás kezd az egyik legmeghatározóbb erővé válni............ A Fidesz teljesen hiteltelen. A Katalónia kapcsán követelhették volna a nemzeti Önrendelkezést MINDEN nemzet számára. (Trianonban megtagadták a vesztesektől) EU-képviselők helyeselték a Skót és Koszovó elszakadást, de ellenkeznek a Katalánnal. Orbán Viktor azt mondta (a néppárt miatt): "Spanyol Belügy". Akkor nyilván Székelyföld pedig román belügy, igaz? HITELTELEN.
liberálzöld.
2017. október 29. 19:50
Szép szavak, szép gesztus. Kár, hogy az egyetlen lehetőséget (EU csatlakozás) elszalasztotta/eladta a Viktor. Az őrtüzek a szavazatokért gyúlnak.
madarasi.abel
2017. október 29. 19:17
http://mandiner.hu/cikk/20171003_lmp_a_magyarorszagi_partok_egysegesen_alljanak_ki_a_szekelyfoldi_magyarokert "A magyarországi pártok vezetői álljanak ki a nemzeti egység megteremtésére a romániai magyarok jogainak biztosítása érdekében – ez áll Szél Bernadett pártokhoz címzett levélben. " Nem emlékszem, megtörtént az egységes kiállás?
madarasi.abel
2017. október 29. 19:14
"a jövőt a nemzeti összetartozás, a szuverenitás fogalmai jelölik ki." NEMZETI SZUVERENITÁS. Ez a hivatalos indok, hogy a székelyekkel kapcsolatban minden magyarországi politikusnak kuss a neve. Legalább ilyenkor nem kellene ezzel előjönni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!