Nem lesz népszavazás a római-parti védmű ügyében

2017. október 18. 10:27

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Közgyűlés a római-parti védmű part menti nyomvonalát támogató április határozatát szerdán rendkívüli ülésén.

2017. október 18. 10:27

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Közgyűlés a római-parti védmű part menti nyomvonalát támogató április határozatát szerdán rendkívüli ülésén. A testület erről 18 igen szavazattal, 7 nem ellenében döntött. A Fővárosi Közgyűlés határozatában kimondta: a védmű nyomvonalának pontos kijelöléséről később dönt és hatályon kívül helyezi az április 5-i határozatát. Ennek a határozatnak a visszavonása érdekében kezdeményezett az Együtt és a Párbeszéd fővárosi helyi népszavazást.

Az LMP szerint a budapesti városvezetés luxus lakóparkok és hotelek védelmét fontosabbnak tartja, mint a teljes Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmi szintjét.

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a főváros vezetése haladéktalanul kezdjen egyeztetést a Római-partra tervezett gát nyomvonaláról. 

A Jobbik jogszabálysértőnek tartja, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésére benyújtott, a római-parti védművel kapcsolatos egyetlen előterjesztés tartalma az ülés kezdete előtt pár perccel sem ismert.

(MTI)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2017. október 18. 18:00
675 ezres átlagbérért ad egy busznyi ember tanácsokat Tarlóséknak Tarlós Istvánnak van a legtöbb tanácsadója a Főpolgármesteri Hivatalban, neki és három helyettesének összesen 37 fő dolgozik be szakemberként.
csuka
2017. október 18. 16:51
Megint összefosta magát a maffiózó vajda bandája .
mokány
2017. október 18. 14:13
A Duna medrébe épített házak "ármentesítése" után ,a terület át lesz minősítve: 1. osztályú építési területté. Aztán meg majd, már nyugodtan kiderülhet, hogy esetleg szükség van még egy védvonalra. Zág son! Az már a 2019-es önkormi. választások után lesz.
mokány
2017. október 18. 13:14
" Utánam az özönvíz!" A part menti gát önmagában nem lesz elég az "öblözet" többi, nem a hullámtéri részének megvédésére. A part menti építmények továbbra is fel lesznek készülve egy esetleges árvízre. A többiek " a csillaghegyi öblözet védelme" csak duma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!