Hiánypótló képzés indul politika iránt érdeklődő erdélyi fiataloknak

2017. október 14. 09:39

Erdélyi Politikai Iskola címmel ingyenes képzés indul a politika iránt érdeklődő erdélyi fiataloknak. A program célja, hogy praktikus politikai ismertekkel lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni.

2017. október 14. 09:39

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) partnerségben a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlettel Erdélyi Politikai Iskola címmel képzést szervez, amelynek célja, hogy praktikus politikai ismertekkel lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni.

Az Iskola tagjai a képzés során betekintést nyerhetnek a politikai pártok és kampányok működésébe, a közösségépítés folyamatába, a közvélemény-kutatás módszertanába, vezetői készségeiket pedig tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs tréningeinken fejlesztik. A program kiváló lehetőséget nyújt azok számára, akiknek a pártpolitika működésének megértését segíti közösségi tevékenységeik, vállalkozásuk vagy munkájuk kiteljesítésében, de azok számára is, akik politikusi karriert kívánnak befutni.

A képzés a következő 4 elemre épül:

  • Politikai menedzsment: pártok működtetése, kommunikációs rendszerek és kampányok, közvélemény-kutatás módszertan, általános menedzsment, közkapcsolati és közösségi gazdálkodási kérdések.
  • Készségfejlesztő tréningek: tárgyalástechnika, retorika, prezentációs és beszédírási képességek.
  • Háttérbeszélgetések: hazai és külföldi gyakorló politikusok, közszereplők mesélnek tapasztalataikról.  
  • E-learning: Releváns előadások hang- és videó anyagai, hírlevelek, e-learning tananyag. Politikai filozófiai, politikai elemzés, közgazdasági ismeretek, valamint beadandó feladatok leadása (pl. esszé, prezentáció, elemzések, videó).

Az előadók között többek között ott lesz:

  • Gulyás Gergely, alkotmányjogász, a Fidesz frakcióvezetője
  • Orbán Balázs, a Századvég kutatója, a Migrációkutató Intézet főigazgatója
  • David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója
  • Malcolm Gillies, a London Metropolitan Egyetem egykori rektora
  • Richard Hamilton, a brit KPMG korábbi vállalati ügyekért felelős igazgatója 

A képzés ingyenes, a program 4 képzési hétvégéből áll, amelyek várható ütemezése a következő:

  • 2017. november 3-5 – Kolozsvár
  • 2018. január 19-21 – Bukarest
  • 2018. március 9-11 – Budapest
  • 2018. május 11-13 – Kolozsvár

A jelentkezési feltételekről és a felvételi eljárásról ITT olvashatnak. A felvételi jelentkezés határideje: 2017. október 23. 23:59.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekula
2017. október 18. 10:31
Egyszer úgy elolvasnám a következetes konzi elemzést amúgy a témában. Az erdélyi magyar: transzi, mert csak olyan van, hogy Románia, meg olyan, hogy Magyarország. A kettő között csak beteg képzelgések léteznek, a nemzettesti adottságokat mesemondással nem lehet felülírni! lol
Akitlosz
2017. október 14. 18:00
"Erdélyi Politikai Iskola címmel ingyenes képzés indul a politika iránt érdeklődő erdélyi fiataloknak." Annyit is ér. A piacon semmit. Na persze aki az adófizetők pénzén akar élősködni ... neki hasznos lehet.
szekula
2017. október 14. 15:14
A sokadik generációs török sehova nem vándorolt be, németnek született. Pont ahogy a mai erdélyi kamaszokat se csatolta el senki, ők már románnak születtek.
Anti Komcsi
2017. október 14. 12:24
Helyes. Egymáshoz tartozunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!