Harrach: Meg kell hosszabbítani a kilakoltatási moratóriumot

2017. október 31. 12:32

A KDNP nyújtott be törvényjavaslatot arra vonatkozóan, hogy hosszabbítsák meg két és fél hónappal a kilakoltatási moratóriumot.

2017. október 31. 12:32

A nehéz helyzetbe került családokon kíván segíteni a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) törvénymódosító javaslata, amellyel két és fél hónapra terjesztenék ki a kilakoltatási moratóriumot – közölte Harrach Péter frakcióvezető keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy eddig december 1-től március 1-ig tartott ez az időszak, amely, ha javaslatukat elfogadják november 15-től április 30-ig terjedne ki.

Ezzel a nehéz helyzetbe került családok lélegzethez jutnának, és nem fenyegetné őket a kilakoltatás a hideg időszakban – mutatott rá a KDNP-s politikus, aki ritka jelenségnek tartotta a magyar parlamentben, hogy valamennyi frakció támogatta előterjesztésüket.

Harrach Péter kitért arra is: a három hónapnál régebb óta tartozó 135 ezer hiteles kisebb része devizaadós, míg a többségüknek közüzemi tartozása van.

A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője felidézte az adósságrendezés érdekében hozott intézkedéseket is, közte a végtörlesztést, ami 170 ezer szerződést érintett, a nemzeti eszközkezelő létrehozását, ami 35 ezer család lakhatását oldotta meg, és az árfolyamgátat, amivel 172 ezer család tudott élni. A legjelentősebb lépésként a bankok elszámolását jelölte meg, amelyeknek 1000 milliárd forintot kellett visszafizetniük. Kitért továbbá a KDNP kezdeményezésére a magáncsőd bevezetésére, és a bírósági végrehajtásról szóló módosításokra. Megjegyezte: 1014 ingatlan került a közelmúltban bírósági árverezésre, fele száz százalékos áron, fele efölötti, átlagosan 135 százalékos értéken. Volt értelme a vonatkozó módosításnak – állapította meg Harrach Péter.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blackened
2017. október 31. 15:14
Jön a választás és azért akarják meghosszabbítani a csuhások.Ápr.9-e után már négy évig mehet a kilakoltatás.
Bástyaelvtárs
2017. október 31. 13:32
A büdös apátok faszát! Mikor az ellenék tűzte ezt napirendre egy honapja el se mentetek szavazni róla, büdös répmutató retkek
Türelem
2017. október 31. 13:11
A Fidesz időnként elalszik, s maga ellen hergeli az embereket. Ez esetben is így történt. S nem értem, hogy miért hozták ezt az idióta rendeletet kéményseprő ügyben is. Orbán kiszórhatná már a tehetségtelen könyökvédősöket, van köztük miniszter is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!