Tarlós népszavazást kezdeményez a római-parti védműről

2017. szeptember 12. 11:14

Budapesti szintű népszavazást kezdeményez a római-parti gátról Tarlós István, mivel szerinte a vita kezelhetetlenné vált. A Fővárosi Közgyűlés szeptember 27-én dönthet a referendumról.

2017. szeptember 12. 11:14

Budapesti szintű ügydöntő népszavazást kezdeményez a római-parti gátról Tarlós István – írja az Index. A budapesti főpolgármester az M1 hétfő esti műsorában kijelentette: a védműről szóló vita kezelhetetlenné vált, ezért veti fel a népszavazás lehetőségét a Fővárosi Közgyűlés előtt, mely szeptember 27-én dönthet a referendumról. Tarlós hozzátette: az esetleges közgyűlési döntést a Kúria írhatja még felül.

Tarlós reagált a gátnak közvetlenül a parton történő megépítése mellett kardoskodó Római-partért Egyesület Facebook-bejegyzésére is, mely azzal vádolt zsidó származású értelmiségieket, hogy gettóba akarják zárni a Római-parton hetven hektáron élőket. A főpolgármester visszataszítónak nevezte a kijelentést, melynek hallatán „betelt nála a pohár”. Tarlós kijelentette: ugyan szerinte a gátat a parton kellene felhúzni, ám ha már „ezt a kártyát” is bedobják, és rögtön elkezdték „felpumpálni a dolgot”, akkor legyen budapesti népszavazás.

Az Index felidézi: a Fővárosi Választási Bizottság korábban megtagadta az Együtt és a Párbeszéd által a mobilgát megépítése ellen benyújtott népszavazási kérdés hitelesítését, arra hivatkozva, hogy a főváros törvényesen jelölte ki a védmű nyomvonalát.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2017. szeptember 12. 12:02
Megyünk és megszavazzuk, ilyen egyszerű. :-)
apoa
2017. szeptember 12. 11:57
Az nem úgy volt apuka. Őket zárták gettóba...
Pinter68
2017. szeptember 12. 11:57
Ideje volt végre megkérdezni valamiben a fővárosiakat, ami őket érinti! És remélem, hogy nem csak a fideszes belharc egy újabb színjátékát látjuk.
Illieral
2017. szeptember 12. 11:56
Édes faszom, sosem lesz ennek vége... :D Én nem értek egyet a mobil gáttal, de valahogy csak rendbe kellene tenni, azt a helyet. Mondjuk nem kellett volna lakóházakkal beépíteni első körben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!