Rétvári: Az uniós támogatások nem adományok

2017. szeptember 21. 11:50

Az EU-támogatások nem tekinthetők adománynak, azokat hazánk jogos ellentételezésként kapja – jelentette ki Rétvári Bence, az EMMI államtitkára.

2017. szeptember 21. 11:50

Az uniós integrációval Magyarország a csatlakozás előnyei mellett annak minden hátrányos következményét is vállalta, így az EU-támogatások nem tekinthetők adománynak, azokat hazánk jogos ellentételezésként kapja – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az Európai Szociális Alap fennállásának 60. évfordulója alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Szolnokon.

Rétvári Bence hangsúlyozta: mostanában gyakran előfordul, hogy – elsősorban a keleti tagországok előtt – a támogatásokat egyfajta jótékonyságként tűnteti fel az EU. Ezzel szemben a valóság az, hogy Magyarország csatlakozásakor nem csupán a támogatási politikának, de a vámuniónak és a közös piacnak is részévé vált, saját, gyenge lábakon álló gazdaságát és piacát megnyitva az unió tőkeerős cégei előtt.

Az uniós támogatások mindennek csupán szerény ellentételezésére szolgálnak, a magyar kormány ennek szellemében kívánja e forrásokat felhasználni és ennek megfelelő tiszteletet vár el minden uniós politikustól Magyarország iránt – húzta alá. 

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Én vagyok én, a kocsma tetején!
2017. szeptember 21. 15:26
Pattog a bolha.
luga
2017. szeptember 21. 13:27
Meg vagyok győződve, hogy nem mi jártunk jól az unióval. Nekünk eddig kizárólag a határnyitás jelentett előnyt. Ha nem lesznek nagy magyar cégek, és magyar nagyvállalkozók jóval többen, akkor továbbra is kihurcolnak mindent az országból, és behurcolják az összes szemetüket, és az az agyelszívás továbbra is működni fog.
Mich
2017. szeptember 21. 12:06
"Az uniós támogatások nem adományok" Nem hát.
Csigorin
2017. szeptember 21. 11:55
Erre nem art minel gyakrabban felhivni a figyelmet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!