Fidesz: Az ellenzék megszüntetné a családok otthonteremtési programját

2017. szeptember 29. 15:41

A Fidesz-KDNP folytatná a családok otthonteremtési programját, az ellenzék viszont megszüntetné vagy átalakítaná azt – jelentette ki Puskás Imre, a Fidesz szóvivője.

2017. szeptember 29. 15:41

Az ellenzék átalakítaná vagy megszüntetné, a Fidesz-KDNP viszont folytatná a családok otthonteremtési programját, ha jövőre kormányra kerül – mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP kormányzása óta a családok otthonteremtése olcsóbbá, kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá vált. Szerinte ugyanakkor a program számos támadást kapott az ellenzék részéről, az ő nyilatkozataikban, programjaikban tetten érhető, hogy nem értenek egyet vele, és a program átalakítását, megszüntetését hirdetik.

Folytatná a Fidesz

Elmondta, a Fidesz-KDNP családi otthonteremtési kedvezményekkel, a lakás áfa 5 százalékra csökkentésével, az áfa-visszaigénylés lehetőségével és kedvezményes hitellel segítette, hogy a családok előreléphessenek az otthonteremtésben. Hozzátette, 2015 óta a kedvezményt 56 000 család vette igénybe, így 153 milliárd forinttal segítettek abban, hogy a családok új lakást vegyenek vagy építsenek. Ez – folytatta – élénkíti a lakáspiacot és az építőipart is, amit bizonyít, hogy 2017 első félévében az új lakásokra kiadott építési engedélyek száma 40 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát.

Kijelentette, a Fidesz-KDNP, ha lehetősége van, akkor a jövőben is folytatni fogja a programot, hiszen a 2018-as költségvetésben már 230 milliárd forintra növelték a program támogatását. Szerinte ugyanakkor ezt a baloldal és a Jobbik sem szavazta meg az Országgyűlésbe, és a baloldal még a lakás áfa csökkentését sem támogatta. Felidézte, a baloldal kormányzása idején megszüntette a lakástámogatási kedvezményt, és belehajszolta a családokat a devizahitelek csapdájába. A Fidesz szóvivője szerint nem kétséges, hogy kormányra kerülve ugyanígy járnának el, és megszüntetnék a családtámogatási programot.

Soros-terv

A fideszes politikus Molnár Zsolt MSZP-s képviselő pénteki sajtótájékoztatójára reagálva azt mondta, az MSZP a Soros-terv végrehajtása mellett foglalt állást, hiszen Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje azt nyilatkozta, hogy hatalomra jutása esetén azonnal lebontják a határt védő kerítést. Hozzátette, a szocialisták ebben az ügyben össze-vissza beszélnek, hiszen két éve még azt is kétségbe vonták, hogy vannak bevándorlók, egy éve pedig tagadták, hogy lenne kötelező kvóta. Megjegyezte, a parlamentben mindig, minden vitát lefolytatnak az MSZP-vel.

Puskás Imre a nemzeti konzultációval kapcsolatban kérdésre válaszolva elmondta, az évi egymillió bevándorlóra és a határt védő kerítés lebontására vonatkozó állítások Soros György írásos és szóbeli nyilatkozatain alapulnak. Szintén kérdésre válaszolva megerősítette, a Fidesz egyetért Orbán Viktornak az Őcsényben történtekkel kapcsolatban tett nyilatkozatával.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2017. szeptember 29. 17:21
Lényegtelen, hogy a liberálnácik mit csinálnának kormányra kerülésük esetén, mivel tudjuk. Persze, hogy megszüntetnék az otthonteremtési programot, az nem kérdés. Max. az, hogy mikor. Ezek csakis a pénzt látják, és az enyvet, ami kezükhöz ragasztja, akár külföldiek az elvtársaik, akár honiak, ugyanaz és ugyanúgy, ahogy eddig volt min dig, és van most is, ahol hatalmon vannak. Nincs változás és nem is lehet, mert nem tudnak máshogy működni, csak úgy és ahogy megismertük őket. Teljesen mindegy, hogy mit mondanak, csak az számít, hogy mit tesznek, és hogy mit tesznek, arra a hatalmuk évtizedeinek gyakorlata emlékezetes példa kell legyen. De ha nem lesz az, a gyakorlat érvényesülése nagyon emlékezetfelfrissülést fog eredményezni, roppant széles tömege emlékezetében. Erre majd az lesz a válasz, hogy mocskos nácik közé lőnek a demokrácia védelmezése érdekében. Erre pedig végre azt a választ lehet majd adni, amit érdemelnek, Kötelet, és karót.
OberEnnsinnen
2017. szeptember 29. 17:15
"A Fidesz szóvivője szerint nem kétséges, hogy az ellenzék, kormányra kerülve megszüntetnék a családtámogatási programot." Adnának helyette 3×-osan megemelt családi pótlékot, gyermekenként. Három gyermek után 150 ezer Ft-ot. A háromgyermekes, 18 éves anya és a 18 éves apa "családjának". Akik életükben nem dolgoztak, csak ..sztak. Megváltozna a demográfiai összetétele nemcsak a három északi megyének, de a többi tizenhatnak éppúgy... Végül nem maradna más az Magyarországban, a szoci-libsi kormányok országában, mint 6-7 millió sosem dolgozó, de folyton szülő "fiatal", és folyton szülő nagymama és folyton szülő dédnagymama...
pollip
2017. szeptember 29. 16:35
Ha nem is szüntetné meg, de kiherélné.
bispora
2017. szeptember 29. 16:32
Valós veszély. Az ellenzék átvenné a nyugat öngyilkos migránspolitikáját. A források nem az őslakos demográfia segítésére mennének, hanem a sok, színes és szegény jövevény helyzetbe hozására. Gyakorlatilag a családot vállalók nem hogy pénzt kapnának a nemzet fennmaradását szolgáló áldozatvállalalásukra, hanem az unokáikat is az idegenek forrásteremtésére használnák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!