Fidesz: A kormány álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének!

2017. szeptember 07. 12:42

A kormány álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének és akadályozza meg, hogy a magyar emberek akarata ellenére kényszerbetelepítés történjen – kérte Puskás Imre csütörtöki sajtótájékoztatóján a Fidesz nevében.

2017. szeptember 07. 12:42

Puskás Imre csütörtöki sajtótájékoztatóján arra kérte a kormányt, hogy álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének és akadályozza meg, hogy kényszerbetelepítés történjen. A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: Soros György számos helyen nyilatkozott arról, hogy kívánatos volna, ha az Európai Unióba évente egymillió muszlim bevándorló érkezne.

Puskás szerint az Európai Bíróság a betelepítési kvóta ügyében hozott szerdai ítéletével ezen terv megvalósításához nyitott kaput, hiszen abban született döntés, hogy a bevándorlók befogadásáról nem a nemzetállamok dönthetnek, hanem Brüsszel. Hozzátette: ma még csak néhány ezer bevándorló befogadásáról döntöttek, de a „következő napokban, hetekben, években ez pedig százezres vagy milliós nagyságrendű lehet”.

A kormánypárti szóvivő szerint ez nem csak egy „elővetített vízió” a részéről, hiszen az EU ügyeiben jól tájékozott Politico című lap is arról írt, hogy a kötelező kvóta mértékét az unió máris a duplájára akarja emelni, míg az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője örömmel fogadta a bíróság döntését és kinyilvánította, hogy a kötelező kvóta gyakorlattá válhat, és alkalmazásával a bevándorlók szétosztása gördülékeny lehet. Közölte: a magyar kormány és a Fidesz is elfogadhatatlannak tartja az Európai Bíróság döntését, amely véleményük szerint politikai nyomásra született. Ez a döntés a magyar emberek számára is elfogadhatatlan, hiszen számos alkalommal megnyilvánulhattak arról, hogy együtt akarnak-e élni bevándorlókkal, illetve támogatják-e a kötelező betelepítési kvótát, és mindannyiszor úgy foglaltak állást, hogy ezekben a kérdésekben továbbra is Magyarország saját akaratából dönthessen, s dönthessen úgy, hogy nem kíván bevándorlókat befogadni – tette hozzá.

Puskás Imre hangsúlyozta: az ellenzéki pártok a betelepítési kvóta ügyében össze-vissza és felelőtlenül beszéltek, hiszen Vona Gábor, a Jobbik elnöke úgy nyilatkozott, hogy el lehet gondolkodni pár ezer bevándorló befogadásáról, míg az MSZP-s Ujhelyi István és a DK is azt mondta, hogy nincs is kötelező betelepítési kvóta. A Fidesz szóvivője szerint ezzel szemben a magyar kormány álláspontja és cselekedetei következetesek és a magyar emberek szándékainak megfelelőek voltak. A Fidesz és a Fidesz-frakció nevében ezért arra kérte a kormányt, hogy ezt a magatartást továbbra is gyakorolja, álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének, akadályozza meg, hogy a magyar emberek akarata ellenére kényszerbetelepítés történjen, és „ha kell, akkor a Brüsszelben születő minden egyes ilyen betelepítési ügyben a fellebbezés, a jogi eljárás minden lehetőségének a megragadásával álljon ellen, és akadályozza meg”.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. szeptember 07. 18:45
A fidesz tervről höröghetne valamit valaki mert lényeges dolgokról 7 éve nem esik szó.
files32
2017. szeptember 07. 15:36
A 24.hu információja szerint a Fidesz őszi kihelyezett frakcióülésén leváltják tisztségéről Kósa Lajost, a képviselőcsoport jelenlegi vezetőjét. A szeptember 13. és 15. közötti velencei zárt ülésen várhatóan Gulyás Gergelyt választják meg a frakció új vezetőjének.
Bástyaelvtárs
2017. szeptember 07. 15:21
A fidesz megkérte a fideszt h álljon ellen... Hát bmeg ennel olcsóbb hangulatkeltest! Pörgetik a szart egyik marokból a masikba Na meg a soros terv,mi :) Sorosnak jelent meg 2 írása is ez ügyben amikben kifejti hogy mèltánytalan dolog a menekultekkel hogy olyan orszagba kenyszerítik őket ahova nem akarnak menni és méltánytalan az olyan uniós tagállamokra kényszeríteni a menekültügyi eljárás lefolytatásának a terhét ahova be sem leptek előtte ezek a menekültek. Csak hogy stílszerűek maradjunk épp az orban kormany hajtja végre Soros tervét basszátok meg ! :))) Erről az MTI meg a migrans1 nemigen szokott beszámolni 2 sorosozás közt birkák :)
yndi
2017. szeptember 07. 14:48
Vajon hogyan érzi magát a fideszes szavazó, amikor a saját pártja annyira hülyének nézi, hogy még azt is kinézi belőle, hogy elhiszi, hogy Orbán kormánya Orbán pártjának a kérésére cselekszik, és nem Orbán döntése alapján... Alighanem észre sem veszi, hogy palira veszik. Kérdés, valaha észrevette-e egyáltalán, hogy állandóan palira veszik, vagy csak már hozzászokott sok-sok év mindennapos gyakorlata alapján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!