Nem támogatja a Jobbik béruniós kezdeményezését az Európai Szakszervezeti Szövetség

2017. szeptember 14. 17:39

Cáfolja az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC), hogy támogatná a Jobbik által meghirdetett béruniós kezdeményezését – tudatta közleményében Luca Visentini, a szervezet főtitkára csütörtökön.

2017. szeptember 14. 17:39

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) csütörtökön határozottan cáfolta, hogy támogatnák a Jobbik béruniós európai polgári kezdeményezését. Luca Visentini, a szervezet főtitkára az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: valóban találkozott Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik frakcióvezető-helyettesével, de a sajtóhírekkel ellentétben nem támogatja a párt kezdeményezését.

Mint írta, az egyenlő munkáért egyenlő bért zászlajára tűző kezdeményezés semmilyen konkrétumot nem tartalmaz arról, hogy miként kívánnák elérni a kitűzött célt, nem mond semmit a szakszervezetekről vagy a minimálbér-emelésről, s így nem járul hozzá semmivel a kelet- és nyugat-európai országok közötti bérszakadék áthidalásához. „Az Európai Szakszervezeti Szövetséget elborzasztja az EU keleti és nyugati tagállamai közötti bérkülönbség nagysága, és a megoldás érdekében továbbra is konkrét javaslatokkal fog előállni, de nem támogatja és nem is fogja támogatni Gyöngyösi úr kezdeményezését” – olvasható a közleményben.

A Jobbik hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csaknem negyven szakszervezet támogatja a béruniós európai polgári kezdeményezésüket, emellett az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára is elismeréssel beszélt arról.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. szeptember 15. 06:46
Egyáltalán a Jobbikkal sem áll szóba.
Mich
2017. szeptember 14. 22:58
Szakszervezetek: 1. nácikkal soha! 2. megoldás (azaz pénz) kell, nem szavak!
tabakur
2017. szeptember 14. 22:31
Ez az egész bérunió egy kampányfogás. Úgy hülyeség ahogy van. Európában nincs olyan állam ahol mindenhol egyenlőek lennének a bérek. Mivel ez is kereslet kínálat függvénye. Majd akkor lesz Magyarországon annyi a bér mint a németeknél vagy a labancoknál ha a magyar vállalkozó a németeknél meg az osztrákoknál bérmunkáztat mert akkora a megrendelése a saját fejlesztésű termékeire,hogy itthon már nem győzi a munkát.
Harangláb
2017. szeptember 14. 20:53
Nem kell lufi a szakszervezeteknek???...Megértem őket...KO! Szebb Vonát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!