A migránsok körüli vita miatt lemondott Őcsény polgármestere

2017. szeptember 27. 20:27

Megosztottá vált a falu a helyi panzióban üdültetni tervezett migránsok ügyében, ezért lemondott Fülöp János, Őcsény független polgármestere.

2017. szeptember 27. 20:27

Lemondott tisztségéről a Tolna megyei Őcsény független polgármestere. Fülöp János a helyi képviselő-testület kedd esti, rendkívüli ülésén bejelentett döntését az MTI-nek azzal indokolta, hogy ezzel szeretne segíteni a településen kialakult feszült helyzet megoldásában.

A 2300 lakosú községben sokan tiltakoztak amiatt, hogy egy helyi vállalkozó a Migration Aid szervezet közreműködésével menekülteket látott volna vendégül. „Sikerült a falu lakóit megosztani, nem akarom a feszültséget tovább fokozni” – fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy az ülésen kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, erre azonban a hattagú testületből négyen nemmel szavaztak, ezután jelentette be a lemondást. Fülöp János 2006 óta volt a Szekszárd mellett fekvő település független vezetője.

Őcsény és a migránsok ügyéről már a Mandiner is írt: a faluban valóságos botrány kerekedett abból, hogy a helyi panzió tulajdonosa felajánlotta a Migration Aid-nek, hogy szállodájában pár napra migránsokat lát vendégül. A polgármester a kialakult feszültségről azt nyilatkozta, hogy „olyan elutasítóak voltak az emberek a falugyűlésen, hogy a panziós meg a civil szervezet el sem mondhatta, mit terveznek. Olyanok hangzottak el, hogy ezek állatok, nem emberek. Terroristák, robbantani fognak, megerőszakolják a gyerekeket” – mondta.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ján Fortunák
2017. szeptember 28. 10:09
Őcsény a tahóság szinonimájává vált. Csak az ottani normális embereket sajnálom. De ugyanaz megy kicsiben ott, mint az országban nagyban. Nincs mit csodálkozni. Primitív bunkók országa lettünk. Egy Teleki formátumú miniszterelnök főbe lőné magát.
Mindjárt
2017. szeptember 28. 08:29
Hát már megint hazudott a felcsúti cigány? Micsoda meglepetés :) Ha azt hazudja, hogy nem engedi be őket akkor honnan a farncból jönnek őcsényre nyaralni? Miért nem mennek haza nyaralni? Miért nem viszik a felcsúti cigányt magukkal?
holder
2017. szeptember 28. 03:15
Soros.
pepu
2017. szeptember 28. 01:34
Egész nyáron aggódva figyeltem a fesztiválokat, rendezvényeket. Nálunk nem történt semmi. Nyugaton meg 5 éve rendezett koncertet törölte, a többiről nem is beszélve. Ezt nem adom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!