Románok bírálták a magyar kormányt

2017. augusztus 21. 14:32

A Fidesz „levegőbe röpíti” a románok és magyarok közötti kapcsolatokat azzal, hogy a magyarok üldözésével vádolja a romániai korrupcióellenes ügyészséget (DNA) – írta az Evenimentul Zilei című román napilap.

2017. augusztus 21. 14:32

Egy román napilap, az Evenimentul Zilei szerint, kormányunk bírálata a romániai korrupcióellenes ügyészségről (DNA) „levegőbe röpíti”  a magyarok és a románok közötti kapcsolatokat.

A lap Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest idézte, aki a Külhoni Magyarságért Díj átadóján arról beszélt, hogy Romániában joginak álcázott magyarellenes lépésekkel támadják a magyar nemzet emblematikus képviselőit. Külön megemlítette Horváth Annát, Kolozsvár alpolgármesterét, aki ellen –  szerinte –  koncepciós pert indított a román korrupcióellenes ügyészség.

Magyarország miniszterelnök-helyettesének a megnyilvánulása ismét felhevíti a románok és magyarok között amúgy is létező feszültségeket – állítja az Evenimentul Zilei.

(MTI)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robipecs
2017. augusztus 21. 17:41
A DNA mögött amerikai érdekeltségek állnak, CIA-kapcsolat is fellelhető igen erősen. No és persze az NGO-k is ott vannak, hogy, hogy nem...
Kanóc
2017. augusztus 21. 17:35
A (most már) berakétázott mintademokrácia.
Tehetős Totó
2017. augusztus 21. 17:08
Az Evenimentul zilei (A nap eseménye) amolyan román Blikk, népszavás beütéssel.
Szergej Csagajev
2017. augusztus 21. 15:30
A román cigányok nagyon jól ápolták a két ország közti kapcsolatot. Azaz bocsánat, mégsem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!