MSZP: A Fidesz felelős az országon belüli bérszakadékért

2017. augusztus 23. 17:22

A Fidesz gazdagokat támogató politikája tehet a minden eddiginél nagyobb, akár 90%-os bérszakadékról Budapest és a vidék között – véli Gúr Nándor, az MSZP alelnöke. Az ellenzéki párt szerint a jobb megélhetés alapja csakis egy szocialista kormány lehet.

2017. augusztus 23. 17:22

Gúr Nándor MSZP-alelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: míg Budapesten 246 ezer forint az átlagkereset, addig ez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 112 ezerrel kevesebb, azaz 134 ezer forint. Szerinte soha nem volt ekkora különbség az átlagkeresetek között. 

Felidézte: míg 2010-ben nagyjából 50 százalékkal volt nagyobb a budapesti átlagkereset a borsodinál vagy a szabolcsinál, ma már 90 százalékkal több. A politikus szerint ez az elmúlt hat-hét év Fidesz-politikájának következménye,

„a Fidesz ugyanis a gazdagok pártján áll, milliókat hagy nyomorban, néhány tíz-százezer embernek pedig olyan lehetőséget biztosít, amit soha nem látott Magyarország”. 

Ma milliók nélkülöznek az országban, de azok sem jómódúak, akiknek 246 ezer forint a fizetése, a jómódúak a „Mészárosok, a Garancsik” és sokan mások – fogalmazott.

Szerinte az alacsony bérek megölik az országot, hiszen emiatt egyre többen költöznek külföldre, és munkaerőhiány alakul ki, az alacsony bérek folytatása pedig még alacsonyabb nyugdíj, ami milliókat érinthet.

Az MSZP alelnöke a Jobbik béruniós európai polgári kezdeményezéséről szólva úgy vélte: a Jobbik „vizionál”, „hülyíti az embereket”, és úgy beszél bérunióról, hogy korábban uniós zászlót égetett. Kijelentette: a jobb megélhetés alapját azt teremti majd meg, ha az MSZP kerül kormányra, mert akkor a megélhetés minimumát mindenkinek biztosítja majd a kormány, és arra törekednek majd, hogy a minimálbér nettója érje el az átlagkereset 60 százalékát.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye az MSZP-nek a Jobbik-elnök nyugdíjasokat érintő kijelentéséről, kell-e bocsánatot kérnie Vona Gábornak ebben az ügyben, Gúr Nándor azt mondta: az MSZP nem más pártokkal foglalkozik, hanem a nyugdíjasokkal.  Úgy fogalmazott: „abban a világban, ahol nagyjából 400 ezren kapnak 28 ezer és 50 ezer forint közötti nyugdíjat vagy nyugdíjszerű ellátást, neki nem a Fidesszel és a Jobbikkal kell foglalkoznia, hanem a nyugdíjasokkal”.

(MTI)

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edvind johnsson2.0
2017. augusztus 24. 10:45
Szerintem is mindenki kapjon egyenlő bért, az olyan igazságos lenne.:)
Mich
2017. augusztus 24. 00:02
Bolsikák, nem ezt akartátok mondani: A Fidesz felelős a bérek 14 %-os emelkedéséért!
nyugalom
2017. augusztus 23. 22:46
Szidnak atkoznak, igergetnek, kritizalnak, kozben minden kedvezmenyt igenybe vesznek, pirulas nelkul, mert az nekik jar! Nos ezert - is - aljasok!!!
noMores
2017. augusztus 23. 22:39
Ez túlzás. A fidesz a vidék leszakadásáért felelős en bloc, nem a bérszakadékért, az ennek következménye. Mint köztudott, a NER alatt 4 magyarországi régió is bekerült az únió tartósan leszakadó pályán lévő területei közé. Mi az, ha nem siker?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!