Lemondott az úszószövetség hat elnökségi tagja

2017. augusztus 03. 12:57

Sajnálattal ugyan, de lemondott a Magyar Úszó Szövetség elnökségének hat tagja – adta hírül az Index egy a szerkesztőségükhöz eljuttatott levél alapján. A szervezet az elnökség megszűnésével működésképtelenné vált.

2017. augusztus 03. 12:57

Hat elnökségi tagja lemondott a Magyar Úszó Szövetségnek – adta hírül az Index egy a szerkesztőséghez eljutatott levél alapján.  Az elnökség olimpiai bajnok tagjai is aláírták a levelet. A hat lemondás azt jelenti, hogy jelenleg a testület az elnök Bienerth Gusztáv és az alelnök mellett összesen egy tagot számlál.

Az Index információi szerint a lemondásra azután került sor, hogy a moszkvai világkupán tartózkodó elnök egyáltalán nem reagált az ellenőrző bizottságban történt hétfői lemondásokra. Nem tett lépéseket a közgyűlés összehívására, ami ilyen esetben 15-30 napos határidővel kötelező a szövetség alapszabálya szerint.

A szövetség az elnökség nélkül lényegében műkődésképtelenné vált.

Becsky András, Cseh László, Danks Emese, Dr. Török Enikő, Törös Károly és Wladár Sándor lemondásukat így indokolták:

A szakmai sikerektől függetlenül úgy látjuk: a MÚSZ jelenlegi elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről.

A kialakult helyzetre való tekintettel az elnökség alulírott tagjai úgy döntöttek, miután a továbbiakban nem tudják hitelesen ellátni feladatukat a jelenlegi elnök vezetése alatt, ezért nem marad más választásuk, mint lemondani tisztségükről.”

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Conduct
2017. augusztus 03. 22:54
A làjkokbòl làtszik hogy a magyar nèp fix 25-30 szàzalèka szereti,sôt igènyli hogy [email protected]ömjèk tele a szàjàt.Mosolyogva ízlelgeti,mèg elismerôen csettint is hozzà.Ehhez meg is talàltàk a sajàt [email protected]àkjukat,az pedig a kòzönsègèt.Nem vicces.
SonGoku nagyfaterja
2017. augusztus 03. 18:39
NERsevik kerestetik!
kjkj945
2017. augusztus 03. 16:51
""https://444.hu/2017/08/03/elkezdodott-bienerth-megbuktatasa-lemondott-a-magyar-uszo-szovetseg-hat-elnoksegi-tagja "" ismétlés?????
nyugalom
2017. augusztus 03. 15:35
Talán Bienerth az oka az úszók felkészítésének is? Ki az a Danks? És mi van, ha lemondtak? Nagy kaland!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!