Fidesz: Soros a magyarok ellen áskálódik Washingtonban

2017. augusztus 16. 12:46

Sorosék Washingtonban is „áskálódnak” Magyarország ellen, mert Magyarország a „Soros-terv” útjában áll – állítja a Fidesz. Budai Gyula kormánypárti országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette véleményét, mi szerint Soros György Magyarországon egy olyan kormányt szeretne látni, amit „bábként tud rángatni”.

2017. augusztus 16. 12:46

A Fidesz amerikai sajtóhírek alapján úgy értékeli, hogy Sorosék Washingtonban is „áskálódnak” Magyarország ellen, mert országunk a „Soros-terv” útjában áll. Budai Gyula kormánypárti országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, ezt az információt egy washingtoni hírportál tárta fel képviselőházi és szenátusi dokumentumokra hivatkozva. 

Soros György a washingtoni székhelyű Nyílt Társadalompolitikai Központon keresztül dollármilliókat költ arra, hogy politikai céljait elérje, és ezek között első helyen szerepel a Magyarország elleni támadás – közölte a politikus. Hozzátette: idén megduplázódott ez a „lobbipénz”, Soros György az első félévben 4,6 millió dollárt, vagyis 1,2 milliárd forintot költött erre. Mint mondta, Soros György három lobbistát foglalkoztat Washingtonban, akik „képviselőházi, szenátusi és minisztériumi személyeken keresztül igyekeznek Magyarország ellen támadást szervezni”.

Budai Gyula elmondta: a dokumentumok szerint a Magyarország elleni támadás két fő területe a felsőoktatási törvény, vagyis a CEU-törvényként elhíresült jogszabály és a külföldről támogatott szervezetek szabályozásáról szóló törvény. Szerinte ezeket a támadásokat az indokolja, hogy Magyarország a „Soros-terv” útjában áll, Sorosék ugyanis évi közel egymillió migránst akarnak Európába telepíteni, és a bevándorlás szervezési ügynökségen keresztül akarják „szétteríteni” a bevándorlókat, akiknek pénzbeli támogatást adnának. A politikus szerint Soros György Magyarországon egy olyan kormányt szeretne látni, amit „bábként tud rángatni”, ezért mindent megtesz a lobbistáin keresztül Brüsszelben és Washingtonban is, hogy támadást intézzen Magyarország ellen. 

A magyarországi, Soroshoz köthető migránspárti civil szervezetek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a „Soros-tervet” megvalósítsák, ezért volt szükség a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény elfogadására – hangsúlyozta Budai. Arra a felvetésre, hogy sajtóhírek szerint a CEU-val kötendő megállapodás ügyében a magyar kormány enyhébb feltételeket szab az egyetem működéséhez a politikus azt mondta: továbbra sem kommentál sajtóhíreket. Hozzátette: az ügyben Altusz Kristóf helyettes államtitkár folytat tárgyalásokat, amiknek befejezése után adnak tájékoztatást a sajtónak. 

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2017. augusztus 17. 22:34
A díszpolgár? :D Szánalmas vagy Gyula.
küllő
2017. augusztus 16. 15:01
Jajistenem, ezt a beszédhibás Budait tolja már be valaki a napról !!!!
madarasi.abel
2017. augusztus 16. 14:34
Azért durva dolgok azok, hogy Soros védeni próbálja a szívének kedves szervezeteket, meg a maga alapította egyetemet. Ahelyett, hogy szótlanul tűrné, amint azokat szétveri a fidesz. gonosz bácsi, ejnye-bejnye :)
noMores
2017. augusztus 16. 14:16
Szerintem soros keze van abban is, hogy a felcsut tokutolso a falabu ligaban. Sot, o csinalta a kanikulat is. Nemethszili, mutass utat a birkaknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!