Operettkisebbség

2017. augusztus 09. 14:02

Ők már nem kérnek autonómiát, nincsenek annyian, hogy tömeget képezve lépjenek fel a beolvasztó román állampolitikával szemben. Viszont kiválóan lehető őket biodíszletnek használni.

2017. augusztus 09. 14:02
Balog Levente

„Egyértelmű, hogy Bukarest azért »szereti« most annyira a szászokat, mert egy gazdasági nagyhatalom, az EU legerősebb állama, Németország az anyaországuk. Meg persze azért, mert ők már nem jelentenek veszélyt – egy néhány tízezres közösségnek már kijár a leereszkedő hátba veregetés, hiszen alig maradt már olyan település az egykori Szászföldön, ahol többségben lennének.

Ők már nem kérnek autonómiát, nincsenek annyian, hogy tömeget képezve lépjenek fel a beolvasztó román állampolitikával szemben. Viszont kiválóan lehető őket biodíszletnek használni a toleranciáról és multikulturalizmusról szóló bukaresti hazugságpropagandához.”

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szavaztam
2017. augusztus 09. 20:26
ez persze csak azért müködik mert aZ EU is a nemzetttelenitésben érdekelt, szovjetuniót akarnak, ott meg nincs helye nemzeteknek csak fogyasztóknak...
Rumpelstilzchen
2017. augusztus 09. 16:59
http://www.pi-news.net/stachel-im-fleisch-der-politik/ Nem kell az erdélyi szászokat sajnálni. https://www.siebenbuerger.de/ 08.08.2017 Klaus Johannis hält historische Rede beim Sachsentreffen in Hermannstadt "Vor hundert Jahren haben die Siebenbürger Sachsen an der Seite der rumänischen Mehrheitsbevölkerung in dem vereinten Rumänien die Einlösung des Freiheitsversprechens, das ihren Ahnen gegeben worden war, gesehen" " Acum 100 de ani, alături de majoritatea românească, sașii din Transilvania au văzut în România Marii Uniri spațiul libertății promise înaintașilor lor. " Szász évvel ezelőtt az erdélyi szászok a román többség mellett látták az egyesült Nagy-Romániában a szabadság igéretének eljövetelét" Eljött,megkapták. Árulók.
Tehetős Totó
2017. augusztus 09. 16:51
Szász szónak egy a vége: síri csönd.
balbako_
2017. augusztus 09. 16:35
A szászok 800 évig virulhattak Magyarországon, a románoknak elég volt 100 év és kiirtották őket Erdélyből. (Egy óriási tévedésük volt, hogy a magyar uralom alatt egyenjogúak voltak, de úgy vélték a román uralom alatt vezetők lehetnek. Hát ez nem jött be!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!