Az MSZP kezdeményezésére rendkívüli ülést tartanak az Országgyűlésben

2017. augusztus 10. 12:07

Negyven képviselő, az MSZP-sek mellett az LMP-frakció tagjai és a független képviselők írták alá a kezdeményezést, így Kövér László házelnöknek augusztus 21. és 29. között össze kell hívnia az Országgyűlést. Az MSZP „a lex CEU” néven elhíresült felsőoktatási törvény eltörlése érdekében tett javaslatot a parlament ülésének összehívására.

2017. augusztus 10. 12:07

Összegyűlt a szükséges számú képviselői aláírás az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásához – jelentette be az MSZP frakcióvezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Tóth Bertalan közölte: negyven képviselő, az MSZP-sek mellett az LMP-frakció tagjai és a független képviselők írták alá a kezdeményezést, így Kövér László házelnöknek augusztus 21. és 29. között össze kell hívnia az Országgyűlést. Elmondta: az MSZP „a lex CEU” néven elhíresült felsőoktatási törvény eltörlése érdekében tett javaslatot a parlament ülésének összehívására, ezt az LMP támogatta és hozzátett még egy napirendet, amely a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozását célozza.

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy értékelt, a demokratikus ellenzék sikeresen összefogott két rendkívül fontos ügyben. Ez azt jelzi, hogy mindenki megértette: a legfontosabb cél és Magyarország érdeke az Orbán-kormány leváltása – hangoztatta.

Kérdésre azt mondta, egy olyan országban élünk, ahova egyetlen menekült és migráns sem akar betelepülni, sőt több mint félmillió magyar gazdasági menekültként elhagyta ezt az országot. De amíg a magyar emberek félnek, addig állnia kell kerítésnek a déli határon – hangsúlyozta. Hozzátette: a kormányváltás után az új demokratikus politika célja, hogy az emberek alaptalan félelmeinek okai megszűnjenek, ehhez pedig a tisztességes belpolitika mellett egy sokkal hatékonyabb európai együttműködésre is szükség van.

(MTI)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2017. augusztus 10. 16:43
Akkor az MSZP, a korcs mszp (LMP) és az egy fős fodorka Gabika)))), és a Dk...., jajj el ne feledjem ezen díszes emberkék választási támogatását élvező magát függetlennek hazudó Kész Zolikát. Szép kis csőcselébe olvadt az LMP. Lúzer Maradék Pancser szégyenbanda.
21 gramm
2017. augusztus 10. 16:24
Na, az Orbán már megint meg fog bukni. (Rendszerint keddenként szokott.) Abban a másik, párhuzamos valóságban.
noMores
2017. augusztus 10. 16:09
A fideszes takonyarcok szomoruak...
NeMá
2017. augusztus 10. 14:15
Országházban jobb a klimatizálás, mint otthon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!